B
bofago
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 68
23.12.2016 złożyłem reklamację za pośrednictwem mojego konta w systemie elektronicznym sklepu morele.net z żądaniem wymiany towaru. Tego samego dnia dostarczyłem produkt do siedziby firmy. W zgłoszeniu poprosiłem o odpowiedź listowną ze względu na brak dostępu w najbliższym czasie do podanych na moim koncie w serwisie telefonu i e-maila. Zgłoszenie takie jak na załączonym zrzucie ekranu.
Termin 14 dni minął 07.01.2016 r. Przez ten czas nie otrzymałem żadnej informacji pocztą tradycyjną. Dziś zalogowałem się do skrzynki e-mail, na którą otrzymałem tylko jeden e-mail.
27.12.2016 "Aktualny stan Twojego zgłoszenia nr 197056 to: [2_P3] Towar przyjęty w Centrali - od Klienta"
Zalogowałem się więc do systemu morele.net, gdzie widnieje karta reklamacji.
Można tam przeczytać:
"Aktualna odpowiedź 30.12.2016
Uprzejmie informują, że reklamowany towar został przyjęty warunkowo z powodu podejrzenia uszkodzenia mechanicznego. Towar zostanie odesłany po decyzji serwisu producenta."
Załączam zrzut ekranu karty reklamacji z systemu sprzedawcy.
Czy coś takiego można traktować jak wiążącą odpowiedź na moją reklamację, która przerywa bieg 14-dniowego terminu?
Termin 14 dni minął 07.01.2016 r. Przez ten czas nie otrzymałem żadnej informacji pocztą tradycyjną. Dziś zalogowałem się do skrzynki e-mail, na którą otrzymałem tylko jeden e-mail.
27.12.2016 "Aktualny stan Twojego zgłoszenia nr 197056 to: [2_P3] Towar przyjęty w Centrali - od Klienta"
Zalogowałem się więc do systemu morele.net, gdzie widnieje karta reklamacji.
Można tam przeczytać:
"Aktualna odpowiedź 30.12.2016
Uprzejmie informują, że reklamowany towar został przyjęty warunkowo z powodu podejrzenia uszkodzenia mechanicznego. Towar zostanie odesłany po decyzji serwisu producenta."
Załączam zrzut ekranu karty reklamacji z systemu sprzedawcy.
Czy coś takiego można traktować jak wiążącą odpowiedź na moją reklamację, która przerywa bieg 14-dniowego terminu?
Załączniki
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja: