H
hhomer
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Pewna osoba zgłosiła mnie na policje za to że pod wpływem nerwów przeklinałem na pewnym czacie... Tu jest tekst tego co mi wysłał po zgłoszeniu
Zaproponował mi współprace...
Czy to jest groźba i wymuszenie? I czy może on za to ponieść jakieś konsekwencje? I co mi może grozić za przeklinanie na publicznym czacie(mam 17 lat)?
PS. Dodam, że dzisiaj rano otrzymałem telefon od administratora mojej sieci, że z mojego komputera zostały wysłane ubliżające słowa więc on raczej nie blefował z tym zgłoszeniem...
Bardzo Was proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuje
Szanowny Panie,
Myślałem, że się dogadamy i będę mógł wycofać oskarżenia. Na prawdę nie chcę nikomu robić piekła z życia, bo to nie jest moim celem w życiu. Przeklinanie w publicznym miejscu, jeszcze do tego narażając na słuchanie takich wulgaryzmów osoby niepełnoletnie jest poważnym wykroczeniem i nie może zostać bez echa.
Jeżeli nie chce Pan współpracować, to niestety ale oskarżenia nie wycofam, a porozmawiamy za jakiś czas, jak policja ustali Pana personalia.
Pozdrawiam
Zaproponował mi współprace...
Przyznaje się Pan do winy i okazał skruchę, więc trudno mi odmówić, ale stratę mojego czasu na komisariacie należy pokryć.
Za godzinę biorę 100 zł (normalna stawka godzinowa w mojej firmie), na komisariacie byłem 3 godziny, więc prosiłbym jeszcze o przelanie na moje konto bankowe 300 zł za stracony czas + dodatkowe koszty za czas, który stracę na wycofanie mojego zgłoszenia (pewnie ok 1h).
Pisałem na chacie, że zgłaszam Pana na policję. Jeżeli wtedy byśmy się dogadali, to by nie było żadnych pieniędzy, teraz niestety muszę je od Pana otrzymać.
Czy to jest groźba i wymuszenie? I czy może on za to ponieść jakieś konsekwencje? I co mi może grozić za przeklinanie na publicznym czacie(mam 17 lat)?
PS. Dodam, że dzisiaj rano otrzymałem telefon od administratora mojej sieci, że z mojego komputera zostały wysłane ubliżające słowa więc on raczej nie blefował z tym zgłoszeniem...
Bardzo Was proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuje
Ostatnia edycja: