czy to jest groźba i wymuszenie?

• Autor wątku Autor wątku hhomer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
>Panie, czy Pan ciągle nie rozumie że Pan nie jest od wymierzania kar pieniężnych ?

A słyszałaś kiedyś o takich instytucjach jak odszkodowanie i zadośćuczynienie?

>A jak może być wiarygodny człowiek, jeżeli najpierw czuje się urażony wulgaryzmami i w trosce o dobro dzieci pędzi na policję złożyć doniesienie. po czym jak dostanie kasę- to co- już nie czuje się urażony, dobro dzieci go nie obchodzi?

Może nie wiesz, ale w ten sposób załatwia się np. większość spraw o uszkodzenie ciała poniżej 7 dni. I sporą część spraw o groźby. I to ma np. znaczyć, że nikt nikogo nie uderza, tylko tylu ludzi składa fałszywe zawiadomienia?
Jednym z celów postepowania karnego, opisanych w art. 2 par. 1 kpk, jest, aby "uwzględnione zostały prawnie chronione interesy pokrzywdzonego". Co więcej, ustawodawca woli, aby strony załatwiały to między sobą, a nie przy pomocy organów państwa, czemu daje wyraz rozszerzając zakres postepowania mediacyjnego - art. 23a kpk.

>Jak na razie to widzę, że pan z jakiegoś gówniarskiego wybryku robi bóg wie co.

Spora część wykroczeń i przestępstw to własnie "gowniarskie wybryki". Art. 51, 55, 63a, 66, 76, 141, 143 kw to niemal wyłacznie właśnie takie "niewinne" zachowania. Tylko ciekawe, dlaczego ustawodawca je spenalizował?

>Nie potrafią.[/quote]

Zapewniam, że tak. I na forum i na czacie.

Jako uzytkownik forum portalu gazeta.pl od samego początku oraz moderator (administrator społeczny) jednego z tamtejszych forów stwierdzam, że - kłamiesz.

jeśli chodzi o GW to poziomka nie kłamie. Sam mam neo i raz dostałem tam bana właśnie po IP. Nie na login ( bo gdy założyłem nowy i próbowałem pisać to się nie dało) i bez loginu też nie. Nie pomagało również wyłączanie i ponowne włączanie komputera. Dopiero jeden z użytkowników napisał mi w mailu, abym wykasował wszystkie cookies, porobił coś tam jeszcze, wyłączył i ponownie włączył, założył nowy login i ta cała operacja dopiero pozwoliła ominąć blokadę. To jakim cudem mnie zablokowali ?

Markiz, oczywiście że można. Tylko nie każdy o tym wie że istnieje taka możliwość. Tylko że pawel0000000007 najwyraźniej o tym nie wie, zadając pytanie o patent GW na bana.

Powrót