M
malwinka30
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam. Proszę o wyjaśnienie. Mam już na emeryturze komornika, skutecznie, jest zbieg egzekucji. Ale ostatnio okazało się , że inny komornik, z innego miasta, z drugiego końca Polski, najpierw zajął mi konto, po ustaleniu w banku, skąd ta blokada na koncie, i po rozmowie z komornikiem, następnego dnia zabrał mi sporą kwotę z konta. Problem polega na tym, iż do dziś nie został powiadomiony ani Zus, ani "mój" komornik, ani ja. !!!! Więc tak naprawdę wg mnie zabrał mi tę kasę nieprawnie. Teraz wiem, czego to dotyczy, miałam z wierzycielem ustną ugodę na spłatę , i spłacałam małe kwoty. Mijają ponad dwa tygodnie i nadal nie mam informacji na piśmie na ten temat., ani od komornika , ani od wierzyciela. Kasa przeszła na konto tego komornika. I stąd moje pytanie- Czy miał do tego prawo? Czy nie powinien zawiadomić odpowiednich instytucji o zajęciu? ZuS-u i "mojego "komornika no i oczywiście mnie? Pisałam do niej o zwrot kasy czy jakieś wyjaśnienie. i nic -cisza a kasy nie ma. Jak to powinno wyglądać ? Pozdrawiam i proszę o odpowiedz.