zuzia1310
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 294
Witam. Mam problem z byłą mojego męża i proszę o poradę. Od pięciu lat jestem z mężem i przez ten cały czas jego była dziewczyna z którą ma dziecko zakłada sprawy w sądzie to o alimenty chociaż miała płacone( wyrok zaoczny bo podała błędny adres), o ograniczenie władzy rodzicielskiej( również nie podała aktualnego adresu choć wiedziała o przeprowadzce) a teraz po raz trzeci o zmianę kontaktów z dzieckiem. Pomimo tego że nic nie zyskała w sprawie o kontakty męczy nas sprawami w sądzie. Najgorsze jest to, że kuratorzy którzy byli u nas na wywiadach pozytywnie opisali naszą sytuację mieszkaniową i bytową ona zarzuca nam że jej dziecko nie ma co jeść śpi na podłodze a moje dzieci to brudasy i mają wszy, nie powołuje żadnych dowodów a w ostatnim wniosku napisała że mój mąż bije jej dziecko do upadłego co przeważyło szalę. Z tego powodu zaczynają się w naszej rodzinie sprzeczki o nią i martwią się co dalej będzie, nie daję rady jestem zmęczona tymi sprawami i tym że czepia się bezpodstawnie mojej rodziny. Mój mąż złożył jeden wniosek o nie stosowanie się do postanowienia sądu dotyczącego kontaktów z dzieckiem bo ile człowiek jest w stanie znieść , utrudnia mu kontakty chociaż sama złożyła wniosek o ich ustalenie pięć lat temu, w marcu będzie ogłoszone postanowienie w sprawie ich utrudniania. Co mogę zrobić żeby ta kobieta dała nam w końcu spokój, to już szóste postępowanie z jej wniosku, nie mam roku żeby nie było sprawy w sądzie. Mąż powiedział mi że kiedy zabrała dziecko i wyprowadziła się z ich domu obiecała mu, że go zniszczy i usilnie do tego dąży chyba nie może znieść faktu że nie tylko ona ma nową rodzinę ale i ojciec jej dziecka też sobie życie poukładał.
Ostatnia edycja: