Czy to prawda że sex między 16-18rż jest za zgodą rodzica?

• Autor wątku Autor wątku Gasiaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A czy to przypadkiem tak całkiem nie odnosi się do zabiegów medycznych, a nie do robienia dzieci?

Jest ukłucie, jest wprowadzenie substancji... Czyta medycyna :D

spokojnie, śmiejecie się a kiedyś była sprawa w sądzie amerykańskim gdzie kobieta oskarżyła księgowego o gwałt a ten okazał pisemne oświadczenie kobiety że ona się na seks zgodziła - i wygrał sprawę. To w temacie pisemnej zgody i jej absurdalności.

Skoro można pójść tak daleko w kierunku absurdu to czemu nie krok dalej?!

Amerykański system jest nieco...inny niż nasz. Z pewnością znasz masę absurdalnych przepisów z USA a jeśli nie, to łatwo je znaleźć na portalach w rodzaju Joe Monster itd. Trochę mi to przypomina ś.p. Pana Leppera "Jak można zgwałcić prostytutkę, hehehehe" skoro uprawia seks "na umowę" (w pewnym sensie) to każdy seks z nią jest za jej zgodą? Nie! Tak samo w absurdalnym przypadku który przytoczyłeś - raz się zgodziła, a za drugim razem nie - i to już gwałt, przynajmniej w myśl naszych przepisów karnych.

zdaję sobie sprawę z odmienności systemów prawnych - ale (1) jesteśmy w hydeparku i wypowiedź była żartobliwa (2) wydaje mi się że sam pomysł zgody rodziców jest wynikiem "amerykanizacji świadomości prawnej" autorki. (3) Wiele razy w życiu polemizowałem z ludźmi którzy byli święcie przekonani o swoich racjach bo wiedzieli to na filmie i pamiętali scenę kręconą na sali sądowej, stąd myśl o żartowaniu z tego

Powrót