S
series
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Czy to wszystko tutaj to prawda? czy ktoś coś przekoloryzował? bo znalazłem to na jednym ze społecznych portali i się zastanawiam.
Najbardziej ciekawi mnie fragment "(przy przeszukaniu zawsze żądajcie Protokołu kontroli osobistej)". Taki protokół o przeszukaniu policjant powinien wypisać przed przeszukaniem mnie czy po? Mam prawo nie zgodzić się na przeszukanie jeśli nie otrzymam tego protokołu? Czy do przeszukania zalicza się np, to że każde mi wyciągnąć wszystko z kieszeni? Mogę odmówić wyjęcia telefonu z kieszeni czy muszę zrobić to jak mi będzie kazał?
To kilka pytań które mnie na prawdę interesują.
Jeśli ktoś się zaciekawi tematem i będzie chętny mi odpowiedzieć na jeszcze kilka innych, to chętnie je zadam.
"Pamiętajmy że to policja jest dla nas, a nie my dla policji (w końcu utrzymujemy ich z podatków)
Wyzwiskami i chamstwem nic nie zdziałamy wiec potraktujmy ich, ich własną bronią: np. ustawami.
Tak wiec gdy policjant podchodzi do was i mówi najczęściej: "dzień dobry Policja, proszę o wyciągniecie dowodu tożsamości itp." i każe wam się wylegitymować. To pierwszy hak na nich już jest, gdyż policja...nt ma obowiązek przedstawić pierwszy swoje imię, nazwisko, stopień oraz numer służbowy. także mówcie do policji tak jak ona do was "dzień dobry, nie znam pan ustawy o policji? nie ładnie, proszę o pana imię nazwisko, stopień i numer służbowy odznaki, bo po pierwsze nie wiem czy pan jest policjantem czy jakimś przebierańcem a po drugie potrzebuje pana danych żeby złożyć skargę na przeszukanie i zatrzymanie mnie."(przy przeszukaniu zawsze żądajcie Protokołu kontroli osobistej) Grunt to pokazać policjantowi że nie jesteś jakimś łbem krzyczącym bezmyślnie HWDP na ulicach, tylko myślącym człowiekiem który może zaszkodzić świetlistej karierze danego policjanta. Ilu z was złożyło skargi na policje? he? nikt? może są nieliczni...dlatego oni tak bezkarnie się czują zapisując ich dane oni zdają sobie już sprawę że np. mają do czynienia z jakimś studentem prawa i każdy ich błąd może kosztować skargę do ich komendanta przed którym będą musieli się tłumaczyć, poza tym każda skarga będzie w kartotece każdego policjanta co może źle wpływać na jego przyszłą karierę. Pamiętajcie że jeśli macie grama, dwa, trzy w jednym woreczku nie podzielone na własny użytek....psy po dołku i przeszukaniu Waszych mieszkań (bo tego się nie uniknie) muszą was wypuścić a sąd MUSI umorzyć wam postępowanie! Nieważne co by gadała policja czy prokurator(będą straszyć 3 miesięcznym aresztem, będą wmawiać Ci że Twoi znajomi Cię podpierniczyli policji itp. itd. mają wiele gestapowskich metod)....oni zawsze kłamią byś podkablował znajomych i poddał się dobrowolnie karze...co podwyższa statystyki skuteczności naszych organów ścigania (jest przestępstwo > jest sprawca > jest dowód = sprawa łatwa i przyjemna ). Pamiętajcie że chroni nas konstytucja.... jeśli prokurator czy policjant powie wam że: " no przykro mi ale marihuana w Polsce jest nielegalna a prawo jest prawem" to można wyśmiać taką wypowiedz i powiedzieć że "nie stanowi przestępstwa czyn zakazany którego szkodliwość społeczna jest znikoma" i wszystko.... trawkę miałeś dla siebie, nikomu nie udzielałeś, nikogo nie częstowałeś" to że miałeś ją w kieszeni nikomu nie wyrządza krzywdy i jest znikomą szkodliwością społeczną"
Najbardziej ciekawi mnie fragment "(przy przeszukaniu zawsze żądajcie Protokołu kontroli osobistej)". Taki protokół o przeszukaniu policjant powinien wypisać przed przeszukaniem mnie czy po? Mam prawo nie zgodzić się na przeszukanie jeśli nie otrzymam tego protokołu? Czy do przeszukania zalicza się np, to że każde mi wyciągnąć wszystko z kieszeni? Mogę odmówić wyjęcia telefonu z kieszeni czy muszę zrobić to jak mi będzie kazał?
To kilka pytań które mnie na prawdę interesują.
Jeśli ktoś się zaciekawi tematem i będzie chętny mi odpowiedzieć na jeszcze kilka innych, to chętnie je zadam.