Czy umieszczenie zdjęcia na forum jest zgodne z prawem

• Autor wątku Autor wątku mar60
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mar60

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Czy umieszczenie na Forum zdjęcia pątników zmierzających na kolanach i opatrzonych szyderczym napisem Zbudujemy Polskę Twoich Marzeń a z prawej strony jest dodane PIS Prawo i Sprawiedliwość jest zgodne z prawem? Zwolennicy Platformy twierdzą że jest zgodne.
***mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
to zależy co konkretnie widać na zdjęciu - bo określenie "zdjęcia pątników" jest delikatnie mówiąc mocno nieprecyzyjne....widać dokładnie ich twarze...widać plecy...widać 1000-ce pątników na tle np. kościoła....? inne....

Markiz32 nie mam tu chyba możliwości żebym pokazał to zdjęcie.
***mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
mar60 napisał:
... nie mam tu chyba możliwości żebym pokazał to zdjęcie. ...
Nie ma. Zdecyduj się jaki masz problem, czy w udostępnianiu/rozpowszechnianiu zdjęcia, czy w rozpowszechnianiu wizerunku? W drugim przypadku zapoznaj się z Art. 81. Ustawy
zwracając uwagę na termin zgromadzenie.

Ja uważam, że ten, kto zamieścił to zdjęcie na forum dopuścił się obrazy uczuć religijnych. Na Zdjęciu wyśmiane są uczucia i wierzenia osób religijnych. Nie podoba mu się, że inni się modlą i demonstruje to w sposób szyderczy. Autor, który wykonał to zdjęcie to wykonał bez dodatkowych na nim napisów a napisy szydercze zostały potem dodane w Internecie przez osobę nieznaną uważam bez zgody autora tego zdjęcia po to żeby wyśmiać i wyszydzić PIS, Katolików i tych, co głosują na PIS. Zwróciłem się do Adminki tego forum ażeby usunęła to zdjęcie, ale mi odmówiła.

(Może ja sa stary jestem 73 lata i źle to rozumuję wszystko to proszę o wyrozumiałość.)

Ja uważam, że ten, kto zamieścił to zdjęcie na forum dopuścił się obrazy uczuć religijnych.

Ale przedmiotem kultu religijnego jest zdjęcie, czy pątnicy? :confused: i w jaki sposób zostało ono znieważone?

mar60 napisał:
... Zwróciłem się do Adminki tego forum ażeby usunęła to zdjęcie, ale mi odmówiła. ...
Co miało być powodem usunięcia zdjęcia?

Powód usunięcia zdjęcia.
Zdjęcie zostalo umieszczone na forum nie zgodnie z prawem. Bez zgody autora tego zdjęcia dodano do niego samowolnie napisy szydercze.

Powrót