Czy umowa jest ważna??

• Autor wątku Autor wątku przemko94
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

przemko94

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam dnia 10,08,2009 sprzedałem motocykl i umowę spisałem na legitymacje szkolną ponieważ nie wyrobiłem jeszcze dowodu natomiast mam ukończone 18 lat. i mam teraz taki problem ponieważ ta osoba chce mi oddać ten motocykl ponieważ uważa że ma wady ukryte (motocykl jest w pełni sprawny) najgorszym problemem jest to że nie mam pieniędzy by odebrać ten motocykl ponieważ na drugi dzień po sprzedaży kupiłem auto i nie mam pieniędzy. i teraz takie zapytanie czy ta umowa będzie ważna jeżeli jest spisana na legitymacje??

no jest ważna (chyba, że z jakiegoś innego powodu jest nieważna) bo umowę zawarł Pan a nie... legitymacja;) a w momencie zawierania umowy miał Pan 18 lat? co do rękojmii (tych wad ukrytych), to (w tym przypadku) to kupujący musi wykazać, że istnieją jakieś wady więc jeśli rzeczywiście motocykl był sprawny to proszę spać spokojnie;)

pozdrawiam

Miałem 18 lat ja motocyklem jeździłem i nie miałem problemów. Ta osoba straszyła mnie sądem i prawnikami itd. Ale jeśli mi pan tak pisze że musi mi wykazać że są wady to będę spał spokojnie. Dziękuje :)

Umowa oczywiście ważna.
przemko94 napisał:
Ta osoba straszyła mnie sądem i prawnikami itd.
Jeśli jest tak jak piszesz, to nie ma powodów do obaw. Swoją drogą sąd i prawnicy, to nie jakaś "mafia", że się nimi straszy.

Powrót