Czy umowa na czas nie określony z dostawcą internetu może wygasnąć?

• Autor wątku Autor wątku misiekUKP
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
misiekUKP

misiekUKP

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam,
Na wstępie od razu napiszę że wiem że błąd jest po naszej stronie, tylko nie wiem jak go teraz dobrze rozwiązać.

Mam taki nietypowy problem, moi rodzice w 2009r założyli internet radiowy w jednej z szczecińskich firm z umową na 1 rok. Po zakończeniu okresu z umowy jeszcze przez jakiś czas korzystali z internetu i opłacali rachunki. Po czym przestali z niego korzystać i robić opłaty. Od dostawcy nie było żadnego kontaktu od kilku lat o braku płatności...

Czy taka sytuacja świadczy o tym że umowa wygasła?

Dodam że w umowie jest zapis o tym że po okresie 1 roku przechodzi ona na czas nieokreślony i wiem że rodzice powinni wypowiedzieć umowę kiedy skończyli z niego korzystać ale niestety przez nieuwagę tego nie zrobili.

co mają teraz zrobić?
zostawić to tak jak jest?
rozwiązać umowę (ale wtedy mogą naliczyć opłaty do tego czasu)?

Sprawdziłem łącze i internet wciąż jest.

Opłaty i tak będą naliczone (a raczej cały czas są). Najprawdopodobniej zgłosi się w końcu windykator i będzie się domagał zwrotu należności wraz z odsetkami. Nie było wypowiedzenia umowy - umowa jest nadal ważna, stąd trzeba wszystko zapłacić.

tylko że jak się zaloguje na konto na którym były wystawiane faktury to ostatnia faktura jest wystawiona kilka lat temu.

Powrót