V
Vego17
Witam!
Pierwszy raz (i najprawdopodobniej ostatni) robiłem zakupy w pewnym sklepie internetowym. W okazyjnej cenie udało mi się zakupić towar, bez wahania przelałem pieniądze i zacząłem czekać. Dostałem po chwili następującą odpowiedź:
Za moment przyjęcia zamówienia uważa się przekazanie zamawiającemu informacji o nadaniu statusu „wysłane”, a w przypadku gdy wybrano opcję płatności przelew -przedpłata lub płatność elektroniczną za moment zawarcia umowy uważa się dokonanie płatności na wskazane przez sprzedawcę konto.
A więc czy w tym przypadku umowa została zawarta? Czy mam w ogóle jakieś szanse dostać podobny produkt? Dodam, że zwrot mnie nie interesuje, w momencie zakupu miałem możliwość wybrania tego samego towaru w podobnej niskiej cenie w innym sklepie, ale wybrałem ten ponieważ jest on często reklamowany w wielu serwisach internetowych, niestety teraz towar jest równeż niedostępny w tej cenie w innych sklepach.
Pierwszy raz (i najprawdopodobniej ostatni) robiłem zakupy w pewnym sklepie internetowym. W okazyjnej cenie udało mi się zakupić towar, bez wahania przelałem pieniądze i zacząłem czekać. Dostałem po chwili następującą odpowiedź:
Nie przejąłem się tym zbytnio bo jakoś super mi się nie spieszyło. Po 10 dniach jednak zacząłem się niepokoić ponieważ ze strony sklepu zero odzewu, gdy spytałem jak szybko mogę się spodziewać towaru otrzymałem takiego maila:Brakujący do wysyłki zamówienia produkt, pozycja 1 , został domówiony, czekamy na potwierdzenie dostępności i terminu dostawy uzupełniającej.
Odpowiedziałem, że byłbym jedynie zainteresowany towarem o podobnych parametrach w tej samej cenie, niestety zero odzewu. Przeglądając forum znalazłem kilka podobnych spraw wygranych przez kupujących jednak w ich przypadku została zawarta umowa kupna-sprzedaży, jednak tutaj mam pewne wątpliwości. Z jednej strony znajduje informacje, że kupno na stronie równa się tylko wysłaniu propozycji tranzakcji, z drugiej zaś znalazłem w regulaminie taki zapis:Szanowni Państwo
Niestety od naszego Product Menagera otrzymaliśmy informację, że zamówiony towar jest już niedostępny u naszych dostawców.
Nie mamy możliwości sprowadzenia.
Proszę o informację, czy byliby Państwo zainteresowani zmianą zamówienia?
Za powstałe utrudnienia serdecznie przepraszamy.
W razie dodatkowych pytań zapraszam do kontaktu ze mną za pośrednictwem poczty elektronicznej zachowując ciągłość korespondencji poprzez kliknięcie „ODPOWIEDZ”.
Pozdrawiam
Za moment przyjęcia zamówienia uważa się przekazanie zamawiającemu informacji o nadaniu statusu „wysłane”, a w przypadku gdy wybrano opcję płatności przelew -przedpłata lub płatność elektroniczną za moment zawarcia umowy uważa się dokonanie płatności na wskazane przez sprzedawcę konto.
A więc czy w tym przypadku umowa została zawarta? Czy mam w ogóle jakieś szanse dostać podobny produkt? Dodam, że zwrot mnie nie interesuje, w momencie zakupu miałem możliwość wybrania tego samego towaru w podobnej niskiej cenie w innym sklepie, ale wybrałem ten ponieważ jest on często reklamowany w wielu serwisach internetowych, niestety teraz towar jest równeż niedostępny w tej cenie w innych sklepach.