Czy w Wilkowie mieszkają terroryści?

• Autor wątku Autor wątku ela1967
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Kolejna wariatka, która zatruwa życie wszystkim wokół. I nawet nic jej prawnie zrobić nie można - bo niepoczytalna...
Miałem z takimi ludźmi do czynienia i uważam, że jedyne wyjście to pokój bez klamek. Dla bezpieczeństwa wszystkich wokół.
A najgorzej na tym wszystkim wychodzą dzieci...

to ty jesteś wariatem. nie znasz problemu a osądzasz, chyba że wiesz o co chodzi i robisz z kogoś wariata bo tak jest najlepiej. jak chcesz wiedzieć to ma być budowana inwestycja, wcześniej wykupili pola wkoło żeby później się dorobić a nasz dom stoi im na przeszkodzie zamiast przyjść i sie z nami dogadać postanowili z chęci zysku nas zniszczyć. mieliśmy do prądu 60m a wybudowali nam linie 500m chcieli nas obciążyć jej kosztami i wyrzucić z domu nie udało się to dalej walczą. wysłali opryszków z nożem, nie udało się zabić to zatruli wodę ale na szczęście z córką złapaliśmy sąsiada na gorącym uczynku jak dostał się do rury którą idzie woda pitna do naszego domu. udało mu się uniknąć kary bo wójt powiedział że dał mu zlecenie na naprawę ( oczywiście żadnej awarii nie było, a on nie miał żadnych kwalifikacji) teraz wójt oskarżył mojego męża że chce wysadzić szkołę w wilkowie. zrobił z nas terrorystów, sprawa ma być w sądzie a świadkiem ma być człowiek który wcześniej zatruł nam wodę. to oni nas terroryzują, nadają sie do pokoi bez klamek bo przez pieniądze nam nie dają żyć. kto tu jest chory? to im psychika wysiadła, przez przekręty które narobili.

Oczywiście. Wszyscy uwzięli się na biednych pokrzywdzonych, a w ogóle wszyscy urzędnicy są w mafii mającej na celu zniszczenie i ograbienie rodziny, o czym swiadczy chociazby ciągłe odsyłanie kolejnych pism do tych wrednych spiskowców. Za co pewnie biorą gigantyczne łapówki.
Typowy przykład paranoi z obłędem pieniaczym. Nieleczona będzie się dalej rozwijać i pogłębiać, aż któregoś pięknego dnia w końcu przyjadą panowie pielęgniarze i zapakują z kaftan z długimi rękawami. Co będzie najlepszym dowodem ogólnoswiatowego spisku.

1200 pism w ciągu czterech lat to wychodzi średnio 1 pismo na dzień (roboczy). Do rekordu jeszcze wiele brakuje, znam lepszych "pisarzy". Jedna pani w ciągu ostatnich 15 lat założyła ponad 1000 (słownie: tysiąc) spraw sądowych i prokuratorskich przeciwko swoim "przesladowcom". Nie licząc oczywiście administracyjnych oraz innych pism. Kto da więcej? ;) (Skala "kaftanowa" - 3 przymusowe pobyty na zamkniętym leczeniu psychiatrycznym, po wyjściu i odstawieniu leków kolejne nawroty choroby). Czytając zalinkowany artykuł, w szczególności wypowiedzi jego "bohaterki" - jakbym ją słyszał i czytał. Jak dla mnie - ta sama jednostka chorobowa.

Niestety, przepisy mamy takie, że każde, nawet najbardziej idiotyczne pismo od osoby chorej psychicznie musi zostać rozpoznane. W Ministerstwie Sprawiedliwości jest kilka osób, które zajmują się tylko przesyłaniem według własciwości pism takich klientów. Zresztą ciągle powtarzają się te same nazwiska. Takiego pisma, choćby było najbardziej absurdalne, nie mozna wyrzucić do kosza, tylko należy przekazać wg własciwości, przeprowadzić stosowne postepowanie, udzielić odpowiedzi.
Uważam, że takich wariatów należałoby obciążać wszelkimi kosztami wynikającymi z rozpoznawania ich pism. Gdyby taki jeden z drugim dostał rachunek na 100.000 zł, to może by na jakiś czas powstrzymało jego zapędy literackie.

Zastanawiam się czy wpisy MMPMa w tym wątku miały w zamierzeniu być merytorycznym wkładem w dyskusję, czy jedynie sposobem publicznego okazania pogardy innym...

Tak, czy owak proponuję wyluzować bo wstyd by było dla forum gdyby się okazało, że w przekonaniu o trafności swych ocen użytkownicy zagalopowali się np. w rejony przestępstw z rodzaju tych przeciwko czci.
Niektórych, w sumie całkowicie subiektywnych a jednak ostrych, opinii nie warto wypowiadać publicznie nawet jeśli jest się przekonanym, że zwykle ma się rację (a może w szczególności wtedy).

dawniej komuna zabiera ludziom dorobek całego życia a ich wywoziła do psychiatryka, tak samo chciał zrobić wójt, wydając nakaz o przeszukaniu zrobił z nas przestępców bo nie może sobie z nami dać rady i najlepiej zamknąć w więzieniu i zrobić wszystko żebyśmy z tamtąd nie wyszli. czy to nie jest układ? który chce usunąć rodzinę z ich własności bo wie o planach budowy spalarni. nie życzę sobie żeby pan mnie wyzywał od osoby psychicznie chorej bo osoba psychicznie chora nie dorobiła by sie w życiu pięknego domu, http://picasaweb.google.pl/dariuszboda/WilkW

[cytat="ela1967":3kmwjdx3]tak samo chciał zrobić wójt, wydając nakaz o przeszukaniu zrobił z nas przestępców bo nie może sobie z nami dać rady i najlepiej zamknąć w więzieniu [/cytat:3kmwjdx3]
O to proszę wójta nie obwiniać. Nie ma takich kompetencji.

Ja sama mam problem z Wójtem ,który "prowadzi" postępowanie podatkowe od grudnia 2005 r. Czasem napisze ,że jest zakończone (bez decyzji) a potem znów je wznawia. I co mam zrobić? Pism mam może nie 1200 ale spora ilość się uzbierała . Wójt ma armię urzędników znających przepisy i korzystających do woli a ja jestem sama z mamą. Kto zrozumie ludzi ,którzy może nie znają prawa ale maja swoją godność i chcą żeby ich szanować ? Najlepiej zrobić z nich oszołomów i pieniaczy. :brawo:

noo kozacki ten kwadrat... :P

[cytat="kadi":3xfaow3f]Zastanawiam się czy wpisy MMPMa w tym wątku miały w zamierzeniu być merytorycznym wkładem w dyskusję, czy jedynie sposobem publicznego okazania pogardy innym...

Tak, czy owak proponuję wyluzować bo wstyd by było dla forum gdyby się okazało, że w przekonaniu o trafności swych ocen użytkownicy zagalopowali się np. w rejony przestępstw z rodzaju tych przeciwko czci.
Niektórych, w sumie całkowicie subiektywnych a jednak ostrych, opinii nie warto wypowiadać publicznie nawet jeśli jest się przekonanym, że zwykle ma się rację (a może w szczególności wtedy).[/cytat:3xfaow3f]

W pełni popieram- zwłaszcza "niezwykli" użytkownicy tj.MMPMpowinni "świecić" przykładem dla "zwykłych" użytkowników forum :ok:

Powrót