czy wyjdzie na wolnosc

• Autor wątku Autor wątku asia 29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

asia 29

Użytkownik
Odpowiedzi
36
dowiedzialam sie ze wczoraj byla w areszcie policja u mojego konkubenta i jeszcze raz przedstawila mu zarzut tj. usilowanie kradziezy z wlamaniem i zaproponowano mu samou karanie poltora roku w zawieszeniu na 4 lata ale ma byc jeszcze badany przez bieglych psychitrow w zw. z tym mam pytanie czy mozemy liczyc ze na dniach opusci areszt dodam ze moj M zgodzil sie na ten wyrok

witam

wszystko zależy od prokuratury - to ona decyduje, czy uchylić tymczasowy areszt; dopóki bowiem sprawa jest w trybie prokuratorskim, to prokurator podejmuje decyzje o środkach zapobiegawczych, a zatem także o tymczasowym aresztowaniu, oczywiście poza samym stosowaniem tego środka; może zatem zdecydować o uchyleniu go;
także nie sposób powiedzieć, czy wyjdzie na wolność konkubent teraz czy dopiero po wydaniu wyroku, na którego treść się zgodził, gdyż po wydaniu wyroku go mają obowiązek wypuścić; najlepiej by złożył wniosek na piśmie o uchylenie do prokuratury w związku z treścią ostatniego przesłuchania - poddania się karze; myślę, że to przyspieszy sprawę, ale jaki będzie jej finał, zależy od prokuratury

pzdr
k

ale jak to jeszcze raz przedstawiła mu zarzut?Drugi raz ten sam zarzut?Może nowy zarzut?

tak jaszcze raz przedstawili mu ten sam zarzut :!: poprzednim razem jak bylam u prokuratora to powiedzial mi ze pod koniec sledztwa zaproponuje Mariuszowi samoukaranie ale zrobila to wczoraj policja :!: moj M pisal juz o uchylenie aresztu i czwartego pazdziernika dostal odpowiedz odmowna wiec naprawde nie wiem co o tym myslec :!: dziekuje za odpowiedz i rowniez pozdrawiam
:D

Mi się jednak wydaje, że zarzut musiał być trochę inny-może ten sam artykuł, ale inny opis czynu czy cos tam się zniemiło. Nie stawia sie bowiem ponownie tych samych zarzutów.

Prosze o pomoc !!! Mojemu chlopakowi postawiono zarzuy usilowania kradziezy!!! poddal sie dobrowolnie karze jednak wciaz odbywa sankcje ktora zostala mu przedluzona!!!! Problem mam inny!!! moj chlopak staral sie o zawieszenie wyroku! termin sprawy byl ustalony na 17 grudnia jednak Mojego chlopaka plicja zlapala 1 grudnia i czy jest szansa ze po sankcji wyjdzie badz po sprawie na ktorej dostanie prawdopodobnie wyrok w zawieszeniu!? moj chlopak jest 1 raz karany!

Skoro jest aresztowany a nie skazany to w chwili uchylenia aresztu wyjdzie na wolność- zwłaszcza jesli prokurator proponuje wyrok w zawieszeniu. Nie rozumiem pytania dot. "starania się o zawieszenie wyroku" - ma inna sprawę w toku i ma nadzieję na wyrok w zawieszeniu, czy odwołuje się od prawomocnego wyroku z karą bezwzględną czy jeszcze co innego?

Powrót