S
ska3ka
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Jako pracownik prosiłem pośrednika turystycznego organizującego delegacje służbowe o rezerwację hotelu. Czynił on to bardzo długo - 14 czerwca przesłałem pierwszy e-mail, 22 czerwca ponowiłem prośbę i poprosiłem o fakturę. 23 czerwca dostałem wouczer na nocleg we wskazanym przeze mnie hotelu i prośbę o sprawdzenie danych. Nie odpowiedziałem na tego maila.
Okazało się, że podróż służbowa się nie odbędzie. Minął czas na odwołanie rezerwacji. Jednak od samego hotelu wiem, że pośrednik podał nieprawdziwe ("fake") dane karty płatniczej i nie zostały z niego ściągnięte żadne pieniądze.
Czy pośrednik ma prawo żądać ode mnie zapłaty za noclegi wraz ze swoją marżą, skoro sam nie uiścił opłaty i podał niepoprawne dane karty płatniczej?
Będę wdzięczny za podpowiedź.
Okazało się, że podróż służbowa się nie odbędzie. Minął czas na odwołanie rezerwacji. Jednak od samego hotelu wiem, że pośrednik podał nieprawdziwe ("fake") dane karty płatniczej i nie zostały z niego ściągnięte żadne pieniądze.
Czy pośrednik ma prawo żądać ode mnie zapłaty za noclegi wraz ze swoją marżą, skoro sam nie uiścił opłaty i podał niepoprawne dane karty płatniczej?
Będę wdzięczny za podpowiedź.