czy zabiora mi social jak przyjedzie do mnie moj byly maz i go zamelduje

• Autor wątku Autor wątku edyta78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

edyta78

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
hej. Sytuacja moja wyglada tak: jestem w trakcie rozwodu z niemcem z ktorym mam 6miesieczna corke i ma ona obywatelstwo niemieckie. ja natomiast mam pozwolenie na pobyt i dostaje social oraz kindergeld na corke i syna ktory jest z pierwszego malzenstwa.Dostalam mieszkanie socialne. Jakie bylyby konsekwencje gdybym zameldowala na tym mieszkaniu mojego bylego meza. Co moze zostac mi odebrane. Do Polski wyjechac nie moge gdyz adwokat stwierdzil ze sad nie wyrazi zgody. Co moj byly maz musi zrobic jak chce tu pracowac a nie posiada meldunku. Prosze o udzielenie mi porady z gory bardzo dziekuje kazdej zyczliwej osobie za odpowiedz:)

bedzie musial placic część czynszu..
odebrany zostanie Ci dodatek na samotna matke(bo przypuszczam ,ze mieszkasz sama?)

Witaj belunia! Tak mieszkam sama.Dziekuje Ci za informacje.Orietujesz sie jaka tu kwota wchodzi w gre i czy moj byly maz musialby dokumentowac swoj dochod.Jeszcze jedno po zameldowaniu go mialby szanse na legalna prace?Pozdrawiam cieplutko i bardzo dziekuje.;)

nie wiem jaka to bedzie kwota ...
samo zameldowanie nie wystarczy bo przeciez potrzebuje na pobyt Freizügigkeitbescheinigung-a juz z tym bedzie problem ,bo musi przedstawic dochod i posiadac ubezpieczenie zdrowotne niemieckie
legalna praca?nie wiem
pozwolenie na prace albo Gewerbe

Powrót