Czy zostanie odwieszony mi wyrok ?

• Autor wątku Autor wątku zawszeniewinny
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zawszeniewinny

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam moja sprawa wygląda następująco. W maju 2018 r zostalem skazany przez sąd na 3 miesiące pozbawienia wolności w zawieszeniu na 2 lata za posiadanie 20g amfetaminy.Przed zapadnieciem wyroku we wrześniu 2017 miał miejsce wypadek w którym uczestniczyłem i bylem pod wpływem amfetaminy. W wypadku nikt nie ucierpiał, tylko ja ponieważ wyjechałem do rowu. Sprawa odbędzie się niebawem po półtora roku (przyciągnęła się nie wiem dlaczego). Lecz w tym czasie ukończyłem terapię W osrodku (10miesiecy),zmieniłem miejsce zamieszkania, podjąłem naukę w szkole oraz prace. Narkotyki bralem od 15 roku życia i Jestem uzależniony, teraz jestem trzeźwy ponad rok. Czy mogę liczyć na okoliczności łagodzące ? Ci mi grozi ? Czy może zostać mi odwieszony wyrok z 2018r chociaż wypadek miał miejsce w 2017 ?

Czy jest jakaś nadzieja, sąd może zrobić inaczej czy to jest obligatoryjne odwieszenie?

art 75kk nie ma tu zastosowania, ponieważ czyn został popełniony przez zapadnięciem wyroku, a więc nie w okresie próby.

A czy jest możliwość żebym dostał wyrok w zawieszeniu i miał dwa wyroki w zawieszeniu ?

Witam podbijam zapytanie co do sprawy, czy mogę mieć dwa wyroki w zawieszeniu jeden za posiadanie a drugi za jazde pod wpływem narkotyku ?

Powrót