Czyn Karalny Pomocy

• Autor wątku Autor wątku Fake
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Fake

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam , jestem nowy jak i rowniez nieletn i[14l.]. Mam brata[20l.] , z ktorym nie zyje zbyt dobrze , czeste klotnie , wyzwiska oraz bojki . Ostatnio po naszej bojce [jak to zwykle] wygrazalem mu jak on rowniez mi [po tych bojkach zawsze bylem posiniaczony]. Problem polega na tym ,ze zalozyl mi sprawe .
Cytuje ;
"celem ustalenia
-czy nieletni dopuscil sie czynu karalnego przewidzianego w art. 190§1kk przez to , ze w miesiacu maju 2009r., w mieszkaniu polozonym przy ul. ************* **/* w ****** [zagwiazdkowalem ulice , numer mieszkania i miejscowosc dla bezpieczenstwa] grozil popelnieniem przestepstwa przeciwko zyciu lub zdrowiu Mateuszowi ************** , przy czym grozby te wzbudzily w pokrzywdzonym uzasadniona obawe , iz zostana spelnione"
Teraz moje pytania ;
1. Jestem nieletni i wiem , ze odpowiadac bedzie moja mama [tata nie zyje].
2.Co mi grozi [nie chcialbym przesiedziec kilka lat w poprawczaku :( ]
3.Czy da rade sie wybronic .
4.Czy pobicia , ktorych on jest sprawca beda brane pod uwage ? [na przelomie lutego/marca zostalem powaznie uderzony w glowe , jednak nic sie nie stalo ale mam swiadka - ciocie m ktora siedziala obok?]

Bardzo prosze Was o pomoc , jestem zielony w tych klockach , nie mam rowniez zamiaru isc do poprawczaka , bo to nie jest miejsce dla mnie :(.

Rozprawa wstepna bedzie 10 lipca 09 roku- moze pomozecie mi przez ten czas?
I przepraszam za to , ze jestem niepelnoletni ale szukam pomocy .
Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam mocno :)

Poszukaj na początek istniejącego na tym forum wątku o odpowiedzialności nieletnich

Powrót