Czynny żal za jeden okres a czynności sprawdzające za inny okres badawczy

• Autor wątku Autor wątku tuborg1307
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tuborg1307

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszystkich,
Jeśli wobec mnie zostały zaczęte czynności sprawdzające za okres badany 2023, czy złożenie czynnego żalu od niezgłoszonej pożyczki , którą otrzymałem w 2024 roku ( rozumiem ten okres nie jest badany zgodnie z wezwania z US) , złożenie deklaracji i opłacenia 0.5procent nie narazi mnie na stawkę sankcyjną 20% , gdyż czynny żal jest składany za okres późniejszy niż badany? W US nie dali odpowiedzi albo nie zachcieli dać. Pozdrawiam

czy złożenie czynnego żalu od niezgłoszonej pożyczki , którą otrzymałem w 2024 roku ( rozumiem ten okres nie jest badany zgodnie z wezwania z US

Możesz składać tzw. czynny żal w sprawie niezgłoszonej pożyczki z roku 2024 wraz z opłaceniem należnego podatku od niej, ponieważ czynności kontrolne dotyczą roku 2023.

Wanda67 napisał:
Możesz składać tzw. czynny żal w sprawie niezgłoszonej pożyczki z roku 2024 wraz z opłaceniem należnego podatku od niej, ponieważ czynności kontrolne dotyczą roku 2023.
Dzięki za odpowiedź. Nie znalazłem nigdzie informacji, czy odsetki ustawowe też w tym wypadku muszę zapłacić i jeśli tak, to czy muszę ich sam obliczyć? Pozdrawiam

Powrót