dane osobowe- nieuczciwy wykonawca

• Autor wątku Autor wątku sylwiorek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sylwiorek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Problem jest następujący:

Pewna ekipa miała wyremontować moje mieszkanie. Remont przedłużał się o kolejne miesiące, robota wymagała ciagłych poprawek. Szef ekipy pobrał zaliczki na materiały, zamówień nie złożył, a następnie przestał odbierać telefony, prace stanęły.
Nie mam z nim kontaktu, byłam pod adresem na jaki ma zarejestrowaną firmę, ale jest to mieszkanie prywatne i nikogo nie było. Mieszka gdzie indziej, niestety nie znam adresu.
Znalazłam innego wykonawcę. Okazało się, że większość rzeczy jest do zrobienia ponownie (niezależne opinie kilku osób w tym rzeczoznawcy), po prostu spartaczona robota, jestem stratna na robociźnie i materiałach.

Moje pytania:
- nie chcę tego człowieka ciągać po sądach. Pieniędzy nie odzyskam, chcę mu tylko zrobić odpowiednią reklamę w internecie.

Czy mogę opisać moje perypetie z tą firmą np. na stronie internetowej i podać dane firmy? Mam na wszystko papiery, w tym opinię rzeczoznawcy oraz zdjęcia. Chodzi mi o to, czy nie będę miała problemów prawnych podając takie informacje i dane firmy.

- do tej pory nie odebrali swoich rzeczy i narzędzi. Czy mogę te narzędzia np. sprzedać? Przyjąć jako rekompensatę za np. materiały? (nie jest tego dużo, żaden majątek).

pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

Krótko - nie może Pani tego robić bez wyroku sądowego.

mam podobny problem, niby troche mniejszej wagi bo remont jest skonczony, ale tak spaprane wszystko ze glowa boli. prosze mi podpoiwedziec gdzie mozna zdobyc opinie rzeczoznawcy ktory potwierdzi wszystkie usterki, czy moze to byc inspektor budowlany???

Powrót