Dane z dowodu w firmie Fm-> co mi grozi?

• Autor wątku Autor wątku piotr3161
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piotr3161

Użytkownik
Odpowiedzi
34
Witam
Na samym wstępie mówię iż nie wiedziałem gdzie ten temat wsadzić i jak w ogóle zacząć/zadać pytanie.
Podałem firmie FM Group swoje dane. Mianowicie: Pesel, numer i seria dowodu w umowie. Następnie umowa trafiła do sponsora(osoby pośredniej, jeśli ktoś wie o co chodzi w MLM to będzie wiedział...) i następnie do FM Group. Teraz zrezygnowałem z tego ponieważ dostałem ofertę normalnej pracy. Mam pytanie
1)Czy moje dane mogą być wykorzystane w zły sposób?

proszę o pomoc

pozdrawiam

tylko zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. Mozna tez na jej podstawie wystąpić z wnioskiem o usuniecie bądź korekte tych danych.
Pozatym.. w zwiazku z czym Pan podał te dane? Jakie byly tam warunki przetwazania? W jakim celu? Bo tak nie z gruszki ni z pietruszki...

Podałem te dane aby podpisać umowę o możliwość zamawiania produktów tej firmy. Warunki przetwarzania ? Było napisane że osoby trzecie nie będą miały dostępu do danych i każdy sponsor jest zobowiązany ściśle chronić dane... no tak ale jak odbije sponsorowi szajba to może te dane wykorzystać? jak mogę się ustrzec?

No ale masz ochrone z mocy prawa... a jeśli zostaną zasady przetwarzania danych naruszone to ponisie konsekwencje takie jak ustawa przeiwduje (o ochronie danych osobowych).

Pozatym napisałem do czego masz prawo...

Czyli nie mam się czego obawiać ;]?. Ktoś mi powiedział że w takim przypadku Pan X może iść do banku podrobić dowód i wyciągnąć pieniądze .... sam w to nie wierzyłem ale spokoju mi to nie daje

Powrót