I
iness90
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Od grudnia rozpoczęłam pracę w pewnej firmie. Ustaliłyśmy z pracodawcą że będę pracowała w godzinach 8-16 jednak prawie codziennie zostaje po godzinach za które pracodawca nic mi nie płaci. Do tego po pracy muszę jeszcze chodzić i wysyłać pocztę, która należy do moich obowiązków i zgodnie z tym powinnam wysyłać ją w trakcie godzin pracy. Do tej pory byłam na okresie próbnym bez żadnej umowy i wczoraj miałam podpisać umowę o staż, ale wstrzymałam się do poniedziałku bo nie wiem czy dać się tak wykorzystywać. Z tego co wiem na stażu wogóle nie można mieć żadnych nadgodzin (tym bardziej niepłatnych)? Jak podpisze umowę o staż i będę chciała go przerwać to muszę zwrócić pieniądze do PUP? W jaki sposób mogę udowodnić że pracodawca przetrzymuje mnie za darmo po godzinach?
A i usłyszałam też od pracodawcy że będę wychodziła z pracy kiedy on mi pozwoli, a jak go nie ma to mam dzwonić i pytać się czy mogę już iść jak jest już po 16. Czy pracodawca ma do tego prawo skoro w umowie o staż mam zapisane praca 8-16?
A i usłyszałam też od pracodawcy że będę wychodziła z pracy kiedy on mi pozwoli, a jak go nie ma to mam dzwonić i pytać się czy mogę już iść jak jest już po 16. Czy pracodawca ma do tego prawo skoro w umowie o staż mam zapisane praca 8-16?