Darmowe wpisy do katalogu

• Autor wątku Autor wątku daniel_321
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Do jarson88

Witam,

strony do których dodajemy wizytówki firm są to katalogi, które za podstawowy wpis nie pobierają opłat. Oczywiście okres ważności takiej bezpłatnej wizytówki po pewnym czasie wygasa. Jednak wtedy pracownicy danej strony, katalogu kontaktują się z właścicielem firmy bądź osobą upoważnioną poprzez właściciela i pytają czy dane przedsiębiorstwo jest zainteresowane kontynuacja wpisu - zazwyczaj płatnego z dodatkowymi opcjami, dodatkowymi zdjęciami itp. Wtedy albo się zgadzamy albo rezygnujemy ( wpis zostaje usunięty całkowicie).

Dodam, że jakiś czas temu na głównej stronie elov widniał wpis, "zaistniej BEZ OPŁAT w kilkudziesięciu portalach". W momencie gdy kilka firm od, których elov próbował pozyskać pieniądze wyraziło swój sprzeciw, napis zniknął a jego miejsce zastąpił: "zaistniej w kilkudziesięciu portalach".

Sam fakt, że przedstawiciel firmy obniżył cenę z 1300zł na 220zł. Gdyby faktycznie wszystko odbywało się w sposób czytelny i uczciwy, portal nie obniżyłby Panu ani złotówki a tak próbował pozyskać jakiekolwiek pieniądze za niechciany pakiet.

Wystarczy poprzeglądać wątki internetowe na ten temat i sprawa stanie się jasna. Proszę nie płacić i śledzić sprawę na bieżąco. Kwestia czasu i wszystko się wyjaśni (zapewne na korzyść nas- poszkodowanych).

Pozdrawiam,
Andrzej

Bardzo dziękuje za odpowiedz. Dobrze, że są jeszcze na świecie ludzie którzy potrafią pomóc i doradzić w sposób bezinteresowny.

Pozdrawiam Jarek

Do daniel 321 i dorfon. Panowie mam do Was jeszcze pytanie które przesłałem w prywatnej korespondencji. Prosze o odpowiedz,
Jarek

Witam,

czy ktoś ma nowe informację w sprawie?

Pozdrawiam,
Andrzej

Witam,

W lutym podobnie jak większość Państwa moja firma została dodana do tego serwisu. Oczywiście czuję się oszukany bo dokonywano wpisu, który miał być za darmo.

Dopier0 dziś otrzymałem ponaglenie do zapłaty i dopiero dziś uświadomiłem sobie o oszutwie. Zadnych faktur nie otrzymałem ani wcześniejszych ponagleń.

Jestem ciekaw czy coś zostało wyjaśnione z Państwa spraw?

Witam
Moja firma dostała dziś z sądu wyrok i nakaz zapłaty - niestety wcześniej odwołaliśmy się od nakazu zapłaty i teraz pozostaje już tylko apelacja, ale zastanawiamy się, czy dla świętego spokoju nie zapłacić - nie dość, że gościu nas oszukał, to jeszcze sąd w Słupsku stwierdził, że to nasza wina - teraz to nie dość że 140 zł samej faktury to jeszcze koszty sądowe - takie rzeczy to chyba tylko w Polsce:confused:

edit- czy może ktoś ma pomysł co można jeszcze zrobić, by nie płacić tej kwoty, ale też nie ponosić dodatkowych kosztów?

Ostatnia edycja:
Witajcie. Również dostaliśmy wezwanie do zapłaty z firmy windykacyjnej. W załaczeniu dostaliśmy wezwanie oraz fakturę na ponad 2300zł. Nigdy wczesniej ta "firma" się nie odezwała, nie kontaktowała, żadnych wezwań czy wiadomości z portalu. Nagle przyszło powiadomienie z firmy windykacyjnej, do tego drogą e-mail'ową. Dziwne jest jeszcze to, że rachunek jest na 2 pakiety... skąd ta opłata i jeszcze te 2 pakiety to nie mam zielonego pojęcia.. Jeśli chodzi o daty to tutaj popisali się, darmowy wpis kończy się tego samego dnia co zaczął :) Faktura jest wystawiona na dzień, w którym dokonana została rzekoma rejestracja.
Faktura jest z lutego tego roku, a ponaglenie przychodzi po 7 miesiącach?
Poza tym wd. raportów google analitics nie mieliśmy żadnych odwołań z w/w portalu. znaczy to, że w ogóle nie działał.
Adres siedziby firmy (na fakturze) to jeszcze Słupsk, teraz zmienili na jakąś dziurę. Niech Ci ludzie nie myślą w ogóle że otrzymają chociaż złotówkę od nas. Proponuje każdemu nie płacić!!! Tacy ludzie tylko szukają naiwnych ofiar. Natychmiast zglosić sprawę na policję!
§ 10 regulaminu forum

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witajcie.

Podobnie jak u poprzednika. Wczoraj dostałem mailowe wezwanie do zapłaty od jakiejś firmy windykacyjnej na kwotę 1400PLN.
Straszą sadem, komornikiem itp.

Właśnie konsultuje tę sprawę ze swoim prawnikiem. Dam znać co i jak, ale od razu mówię że płacić tym oszustom nie mam zamiaru.

pozdrawiam.

Płacić nie wolno! Takie szujki tylko liczą na naiwnych ludzi. Sam nigdy bym nie wpadl na taki durny pomysł, żeby tak ludzi próbować naciągnąć. Widać że niektóre płazy mają takie pomysły. Czekamy na więcej informacji.

Witam,

Również mam problemy z portalem elov.pl. Otrzymałem fakturę 3600 zł + odsetki za ich rzekome usługi.... Schemat ten sam jak w przypadku innych postów tylko tym razem kwota jest niewspółmiernie wyższa... Czy sprawa któregokolwiek z forumowiczów zakończyła się pozytywnie?

lord_shd napisał:
Witam
Moja firma dostała dziś z sądu wyrok i nakaz zapłaty - niestety wcześniej odwołaliśmy się od nakazu zapłaty i teraz pozostaje już tylko apelacja,
A masz możliwość wrzucenia uzasadnienia wyroku? Oczywiście z zamazanymi danymi firmy.

Witam,dostalem przedsadowny nakaz do zaplaty 1380zl od tych cwaniaczkow.Napiszcie,czy cos sie wogole ruszylo ?oczywiscie nie zaplace ani zlotowki oraz namierze tego calego "wlasciciela" osobiscie!Sprawe zglaszam na policje jutro!

Witam, w tym miesiącu otrzymaliśmy maila z fakturą i wezwaniem do zapłaty. Jak zauważyłam jest to ich standardowa procedura. Po wymianie kilku "słów" z firmą windykacyjną jak i z firmą elov którą poinformowaliśmy o tym że nie zapłacimy, na razie jest cisza. Grzecznie czekamy na to co wydarzy się dalej.

Witam serdecznie
W dniu dzisiejszym, firma w której pracuje dostała wezwanie z firmy windykacyjnej na kwotę 7400 zł!!! Szok. Nikt z nas nie dokonał wpisu na tej stronie. Po rozmowie z firmą windykacyjną, dostaliśmy adres IP oraz adres mailowy z którego zostało wysłane zamówienie na usługę. Adres IP zlokalizowało nam pod Włocławkiem, a adres mailowy typu xxx.xxx@wp.pl, na pewno nie jest adresem naszej firmy. Śmieszne jest też to, że zamówienie zostało wysłane o 2:41 w nocy!!! Jak dla mnie jest to jawne oszustwo, koleś zakłada fikcyjne adresy, do rozsyłania maili wykorzystuje słupy. Nasza firma ma siedzibę w Białymstoku, a IP zlokalizowano pod Włocławkiem! Chyba powinien się tym zająć prokurator. W katalogu, znaleźliśmy również inną zaprzyjaźnioną z nami firmę, która nigdy nie słyszała o elov.pl

Ta firma działa podobnie jak kbiz. Coraz więcej oszustów liczących że ktoś im zapłaci. NIE PŁACIĆ i zgłaszać na policję podobnie jak w przypadku oszusta z Wrocławia. Tym już się policja i prokuratura zajmuje.

Ten cwaniaczek chyba juz zakonczyl kariere,domeny juz nie ma!Nie placic ,zglaszac sprawe na policje ...:mad:

UWAGA... Cwaniaczek zmienił stronę na eelov.pl...

Pozdrawiam

Witam wszystkich.. Czy mają Państwo informację o zbiorowym proteście przeciwko właścicielowi elov.pl teraz eelov.pl ??

Pozdrawiam

Sprawe mam juz zakonczona!Otrzymalem nakaz sadowy zaplaty na 1200 zl,napisalem odwolanie do Sadu wraz z przekierowaniem sprawy do mojego miasta i dzis dostalem wyrok "o umorzeniu" sprawy :D

W zadnym wypadku nie placic cwaniaczkowi nawet zlotowki,jesli macie wyroki sadowe to pisac odwolania(pujsc do prawnika i podpowie).Widze ze jest nowa domena www.:mad:eelov.pl

Powrót