Darmowy skrypt sklepu internetowego we własnej działalności.

• Autor wątku Autor wątku u66
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

u66

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Skoro wszyscy polecają mi porady prawne za darmo u Was to piszę mój pierwszy post...

1] Czy zakładając firmę np. prowadząc sklep internetowy, mając darmowy skrypt tego sklepu, czy mogę go wykorzystywać komercyjnie? do swojej własnej działalności? Skrypt przecież jest darmowy, np. e-commerce. Zatem oprogramowanie mam darmowe dla sklepu prawda? nikt nie może się tego doczepić? Albo czego można by się doczepić pod kątem technicznym?

2] Myślałam o dotacji z UE, ale jednak nie. Chciałabym np. pracować na 2 etaty. Zatem zakładając swoją działalność, szefując sobie samej, jaką działalność/spółkę preferujecie? Czy jest taka, że nie muszę wnosić kapitału firmowego? A jeśli trzeba, to jakie jest minimum tego kapitału, abym mogła rozpocząć działalność. I minimum ZUS miesięcznego? Czy idzie się pozbyć tego ZUS na jakiś okres?

Z góry pięknie dziękuję za odpowiedzi!

Czy dany skrypt można w sposób komercyjny wykorzystać powinna wskazywać licencja. To, że jest on darmowy o niczym nie świadczy. Proszę zapoznać się z licencją.

Co do przedsiębiorstwa, to przecież może Pan prowadzić działalność jako osoba fizyczna

działalność jako osoba fizyczna... można prosić więcej szczegółów? co z ZUS? składaniem masy papierów? podatkami?

Powrót