decyzja wykreśleniu z listy studentów a rejestracja jako bezrobotny

• Autor wątku Autor wątku klapie89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

klapie89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
W 2012 roku nie przystąpiłam do obrony pracy mgr na jednej z uczelni, wskutek czego zostałam skreślona z listy studentów. Niestety decyzja stwierdzająca ten fakt uległa zniszczeniu. Muszę jednak niezwłocznie zarejestrować się w urzędzie pracy jako bezrobotna, bo 8 stycznia podejmuję pracę poza miejscem zamieszkania i chcę złożyć wniosek o przyznanie bonu na zasiedlenie. W związku z tym mam dwa pytania:
1) czy dziekanat wyda mi od ręki zaświadczenie/kopię decyzji, że w 2012 roku zostałam skreślona z listy bądź jakiekolwiek inne stwierdzające, że nie jestem obecnie studentką? Czy obejdzie się bez podań do dziekana itp.?
2) co się stanie jeśli nie poinformuję urzędu pracy, że w ogóle kończyłam te studia magisterskie? Jeśli zaniosę tylko dyplom licencjata i nic nie wspomnę o tym, że później kontynuowałam studia na II stopniu, ale się nie obroniłam? Czy grożą za to jakieś konsekwencje?

Bardzo proszę o pomoc.

klapie89 napisał:
W 2012 roku nie przystąpiłam do obrony pracy mgr na jednej z uczelni, wskutek czego zostałam skreślona z listy studentów (...)
2) co się stanie jeśli nie poinformuję urzędu pracy, że w ogóle kończyłam te studia magisterskie?
Z tego co zrozumiałam, to ich nie ukończyłaś. A w PUP masz obowiązek poinformować m.in. o posiadanym wykształceniu, ukończonych szkołach itp. (więcej znajdziesz tutaj: http://forumprawne.org/bezrobocie/457259-bezrobotny-prawo-do-zasilku.html). Zatem o podjętych a nieukończonych studiach nie musisz informować.

Ostatnia edycja:
Powrót