deportacja do kraju

• Autor wątku Autor wątku 84nikita1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
8

84nikita1

Użytkownik
Odpowiedzi
47
Pisze w bardzo nie typowej sprawie i pewnie nie ktorym wyda sie to dziwne ale wyszlo jak wyszlo i nie mozna przekreslac ludzi za ich bledy.Problem jest taki ze moj chlopak byl poszukiwany w Polsce listem gonczym nie zrobil nic zlego tzn mlodziencze wyglupy.Nie stawil sie na wyrok tylko wyjechal ze mna do UK.Teraz pojechalismy wszyscy razem na Ibize i w drodze powrotenj zostal zatrzymany na lotnisku w Hiszpanii.Policja powiedziala ze jest poszukiwany w polsce listem gonczym i ze bedzie przewieziony do Madrytu i pozniej do Warszawy.Ja siedze teraz od 2 dni i niewiem gdzie i co moge sie dowiedziec.Ile mozna czekac na deportacje i czy moge gdzies zadzwonic i jakos sie z nim skontaktowac?czy ktos udzieli mi unformacji? dzwonilam do interpol'u ale powiedzieli ze nie udzielaja informacji bo po 1. nie ma go w kraju a po 2. dopiero wtedy jak osoba zatrzymana powie ze chce kogos powiadomic.Czy ktos jest w stanie mi pomoc i udzielic jakies odpowiedzi? Dziekuje za pomoc

Najlepiej wynajac adwokata, ale oboje popelnilisie blad bo takie sa procedury niestawiennictwa sie. Napewno sie odezwie jesli bedzie mogł. Wnioskuje ze nie jestes zona, dlatego tez jako osoba obca mozesz sie nic nie dowiedziec

Tak nie jestem zona,ale dziewczyna od 7 lat.Dzisiaj dzwonilam do Konsulatu i dowiedzial sie ze zostal deportowany do Madrytu i teraz czeka na deportacje do Polski.Otrzymalam nr tel gdzie byl zatrzymany i moge tam zadzw ale Pan z Konsulatu powiedzial ze po angielsku to moze byc problem.Sprobuje! :)

Wiesz warto sporbowac, ale w swietle prawa dziewczyna nawet od 7 lat to osoba obca, nawet narzeczona, chyba ze konkubinat, badz jak wyzej napisalam zona.
Teraz jak go deportuja to do aresztu sledczego i pozniej zk. Musisz sie z tym liczyc. Moj znajomy mial taka sama sytuacje i dostal 8 lat.

On ma kilka wyrokow po odwieszanych.Jedna jest caly czas w toku.Dzisiaj dzwonilam do Madrytu na komisatiat policji ciezko bylo po po hiszpansku,ale przelaczyli mnie na tlumacza.Nic sie nie dowiedzialam bo takie sa zasady :(

Nic sie nie martw, On sie do ciebie odezwie jak bedzie mogl :) POwodzenia

hej odezwlal sie wkoncu... ktos byl deportowany i oddal mu karte bylo tylko 3 euro ale zawsze cos.Teraz podal nr konta wyslalam pieniadze i czekam na telefon.Dziekuje wszystkim

Głowa do gory... I powodzenia napewno sie przyda :)

Powrót