Deportacja z uk

• Autor wątku Autor wątku raczek05
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

raczek05

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Czy moze ktos pomoc mi w odpowiedzi na pare pytac dotyczacych deportacjii?
Kolega siedzi w wiezieniu w uk ( wyrok 20 miesiecy za pobicie) , jest rowniez poszukiwany w polsce listem gonczym ( nie wiem czy to ENA ) , angielski sad wie o tym ze on jest poszukiwany w PL. Czy po odsiedzeniu wyroku kolega bedzie deportowany do polski?
Drugi kolega jest rowniez poszukiwany listem gonczym w pl ( za ta sama sprawe co wczesniej wspominiany kol) , w anglii natomiast nie ma problemow z prawem. Czy jesli deportuja pierwszego kolege , jest mozliwosc ze po drugiego, ktory tu w uk jest ''grzeczny'' tez ktos sie zglosi ? Dodam iz obydwaj nie darza sie sympatia i bardzo prawdopodobne ze kolega nr 1 poda info na policjii o koledze nr 2.
Prosze o jakies info jaka jest szansa na deportacje/ekstradycje obu panow
Dziekuje z gory :)

kolega nr1 raczej ma pewna ekstradycję,kolega nr2,jeśli nie jest poszukiwany ENA moze mu się udać,tak czy siak dobrze byłoby gdyby zmienił adres,prace itd,w razie gdyby jego "kolega"sypnął"namiary na niego.

mama711 skoro wiesz wszystko o deportacji to poco pytasz innych o porade. A prawda jest taka że zmiana adresu,pracy to odskocznia jedynie na chwile jak ma ENA przy zwykłek kontroli lerzy.

mirek001-pragnę zauwazyć,że tu mamy do czynienia z ekstradycją,osoba miała wczesniej konflikt z prawem w swoim kraju.W tym wypadku procedury są troszke inne,prawda?Niestety nie wiem wszystkiego,jak to ironicznie stwierdziłes,dlatego szukam pomocy.Czy to żle,ze dziele się informacjami z innymi?Czy nie po to ktoś zadaje pytanie,żeby uzyskac odpowiedż?Skoro nikt wczesniej sie nie wypowiedział to chciałam pomóc.I licze,ze i mnie w końcu ktoś pomoże...bez złosliwych komentarzy.

Powrót