deportacja z uk

• Autor wątku Autor wątku dorota7762
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dorota7762

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam. Moj maz obecnie przebywa w wiezieniu dostal wyrok na 1 rok po odbyciu polowy kary mial wyjs ale teraz powiedziano mu ze moze byc deportowany. Kare odbywa w Wielkie Brytani a ja teraz mieszkam sama z dziecmi nie pracuje i utrzymuje sie z benefitow. Mamy na glowie opieke spoleczno ktorzy nie dajo nam spokoju co mam zrobic zeby do tego deportu jednak nie doszlo.

Na razie musisz czekać na rozwój wypadków,jezeli bedzie miał sprawę o deportacje to wtedy jakis dobry prawnik sie przyda.

dziekuje za odpowiedz ale maz mial 3 czerwca juz wyjsc z wiezienia a teraz problem z tym deportem to moga go juz niewypuscic i bedzie musial czekac na sprawe tak?

niekoniecznie, mogą go wypuścić i może czekać w domu na sprawę o deport
nie ma mąż przydzielonego prawnika z urzędu? on powinien znać odpowiedź na to pytanie
równiez doradzam dobrego prawnika, teraz 99 % osob jest deportowanych

Z tego co czytalem to poprzez ciecia budzetowe zostalo okrojone "legal aid" choc nie wiem czy akurat w tym zakresie i czy weszlo to juz w zycie.

tak, ale w sprawach ekstaradycji i deportacji jeszcze przydzielają
tylko nie oszukując sie, tacy darmowi adwokaci, raczej tylko wytłumaczą o co chodzi ogólem, pomoc od nich przeważnie żadna

z tego co wiem to maz ma prawnika z urzedu ma rowniez kuratora sadowego ale jak rozmawialam z kuratorem to on stwierdzil ze jeszcze nie maja konkretnych informacji a maz rozmawial jedynie na temat deportu z Homofisem.A czy w takim przypatku jezeli by doszlo do deportu to ja i dzieci tez bedziemy deportowani bo slyszalam ze jezeli ktos ma problem z prawem w wielkiej brytani i ma rodzine to deportuja wszystkich a nasze dzieci urodzily sie w Wielkiej Brytani czy bedo brac to pod uwage czy nie?

rodziny nie deportują

asiamalusia napisał:
tak, ale w sprawach ekstaradycji i deportacji jeszcze przydzielają
tylko nie oszukując sie, tacy darmowi adwokaci, raczej tylko wytłumaczą o co chodzi ogólem, pomoc od nich przeważnie żadna

źle, mój błąd przepraszam , w ekstradycji
w deportacji nie wszystko przed deportem tak, ale jeśli chodzi o samą sprawe deportacji już nie
wiem że na początek ok 1000 F sobie zyczą prywatni prawnicy

toznaczy ze ja i dzieci mozemy byc deportowani razem z mezem -mozna jakos tego uniknac dzieci chodza tutaj do szkoly

nie rodziny nie deportują z UK, w najgorszym wypadku tylko męża

Dziekuje za informacje bo nie ukrywam ale troche sie obawiam tego deportu. Maz za dwa tygodnie mial juz wyjsc z wiezienia ale do dzisiaj nie mamy zadnej informacji czy go wypuszczo. Najgorsze jes to czekanie na jakies wiadomosci.

Witam mam podobna sytuacje moj partner zostal tu w uk zatrzymany, i tez niby z tego co sie dowiedzialam czeka na deport- a w uk byl czysty nie mial problemu w Polsce mial troche ale wiem ze listem europejskim niebyl poszukiwany.No i poki co juz tydz a ja dalej niewiem gdzie jest i gdzie przebywa tylko tyle co w west minister sie dowiedzialam to 24 ma byc sprawa.Czy jest jakakolwiek szansa czy raczej i tak go wywioza i jak mam sie dowiedziec gdzie przebywa?

Ostatnia edycja:
witam..ja bylem deportowany..w moim przypadku jesli chodzi o rodzine ,to nie deportuja.. mialem adwokata ktory za pismo do home office wzial 600 funto...i nie udalo sie a za apelacje w wyzszej instanji zada 1500 plus vat...czy zna ktos adwokata z okolic gdanska ktory sie zajmoje sprawami deportacyjnymi?

Czy mogą mnie deportowac z U.K. za niezaplacone grzywny sądowe?-w pl szuka mnie za to policja w miejscu zameldowania i albo zapłacę 1000zl albo dają 50 dni odsiadki.
I czy mogą mnie deportowac z art 209kk??czy takimi głupstwami się nie zajmują?

Przecież 1000 zł to można w cuglach zapłacić. Choćby po 50 funi co mc.
Póki nie wystawia ena to nic Ci nie grozi, chyba że w kraju się pojawisz.

witam mam pytanie jakis czas temu zlapala mnie policja na ulicy pijanego i agresywnego na terenie uk i dzisiaj przyszlo mi pismo o deportacji ze mam napisac cos tam czemu mieli by mnie zostawic w uk w ciagu 20 dni w polsce mam kilka spraw w toku i zlamalem warunki zwolnienia warunkowego niewiem czy to policja polska chce mnie sciagnac do pl czy angielska nie chce mnie na swoim terenie i ogolnie nie wiem co teraz robic jak dzialac prosze o pomoc

Witam
Mam sprawę karna w uk za gbh s 20 do tego byłem karany w pl
Home Office przysłał mi już list odnośnie deportacji.
Chciałbym się odwołać ale nie wiem czy później gdybym chciał skrócić wyrok i podpisać deport to czy nadal będę mógł jeśli się odwołałem.
Wiecie coś na ten temat ?
Z góry dziękuję

Witam,
Moj syn odbywa w tej chwili wyrok za GBH w YOI. Nestety w zeszlym roku w lipcu bo dyskotece poszedl do swojej dziewczyny (angielki) z ktora byl 4 lata I zastal ja w lozku z innym chlopakiem. Reakcji jego moze kazdy sie tylko domyslac. Zostal arecztowany I po przesluchaniu wypuszczony na Bail. W styczniu tego Roku przyznal sie mimo iz nawet nie pamieta czt to zrobil o co byl oskarzony a adwokat niewiele sie przejmowal. W lutym moj syn zostal skazany na 22 miesiace w YOI z czego po polowie moze wyjsc. Zaraz po przewiezieniu go do Rochester dostal list ze moze wyjsc na branzoletke we wrzesniu. Na poczatku marca dostal papiery z Home Office ze rozpatruja jego deportacje. Od razu zaczelam dzialac. Pozbieralam wszystkie dokumenty, szkola od 2001r doe 2014r, paysliy bo pracowal na pol etatu od 2012r, referencje od 30 osob glownie anglicy I syn napisal list dlaczego nie powinien byc deportowany, tzn mieszka w anglii od 5tego Roku zycia a teraz ma 20 lat. Wszystko wyslalismy do Criminal Case Worker. Po jakims czasie nawiazalam kontakt z Polakiem ktory by w takiej samej sytuacji tyle ze jego wyrok jak I o co byl oskarzony byly bardzo powazne. On me zarekomendowal jego adwokata od imigracji. Nie czealam dlugo tylko od razu go poprosilam o reprezentowanie mojego syna I po otrzymaniu listu ze moj syn go upowaznia do reprezentacji, adwokat wyslal reprezentacje do Home office. Nadal czekamy on odpowiedz a czas do branzoletki sie zbliza wiec znalazlam nastepnego adwokata ktory zajmuje sie HDC I bedzie reprezentowal mojego syna przed naczelnikiem wiezienia. Moj syn robi to co on moze w wiezieniu zeby wysc do domu. To co zrobil I w co sie wpakowal kapletnie do niego nie pasuje ale odsiedziec musi. Jest to szok dla nas jak I dla niego. Dzewczyna teraz chce nawiazac z nim kontakt zeby go przeprosic.... Czy byl ktos w podobnej sytuacji? Czy jest szansa ze Home Office odstapi od deporatacji?
Dziekuje z gory

Powrót