deportacja z uk

• Autor wątku Autor wątku dorota7762
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
BerryAnna napisał:
Witam,
Moj syn odbywa w tej chwili wyrok za GBH w YOI. Nestety w zeszlym roku w lipcu bo dyskotece poszedl do swojej dziewczyny (angielki) z ktora byl 4 lata I zastal ja w lozku z innym chlopakiem. Reakcji jego moze kazdy sie tylko domyslac. Zostal arecztowany I po przesluchaniu wypuszczony na Bail. W styczniu tego Roku przyznal sie mimo iz nawet nie pamieta czt to zrobil o co byl oskarzony a adwokat niewiele sie przejmowal. W lutym moj syn zostal skazany na 22 miesiace w YOI z czego po polowie moze wyjsc. Zaraz po przewiezieniu go do Rochester dostal list ze moze wyjsc na branzoletke we wrzesniu. Na poczatku marca dostal papiery z Home Office ze rozpatruja jego deportacje. Od razu zaczelam dzialac. Pozbieralam wszystkie dokumenty, szkola od 2001r doe 2014r, paysliy bo pracowal na pol etatu od 2012r, referencje od 30 osob glownie anglicy I syn napisal list dlaczego nie powinien byc deportowany, tzn mieszka w anglii od 5tego Roku zycia a teraz ma 20 lat. Wszystko wyslalismy do Criminal Case Worker. Po jakims czasie nawiazalam kontakt z Polakiem ktory by w takiej samej sytuacji tyle ze jego wyrok jak I o co byl oskarzony byly bardzo powazne. On me zarekomendowal jego adwokata od imigracji. Nie czealam dlugo tylko od razu go poprosilam o reprezentowanie mojego syna I po otrzymaniu listu ze moj syn go upowaznia do reprezentacji, adwokat wyslal reprezentacje do Home office. Nadal czekamy on odpowiedz a czas do branzoletki sie zbliza wiec znalazlam nastepnego adwokata ktory zajmuje sie HDC I bedzie reprezentowal mojego syna przed naczelnikiem wiezienia. Moj syn robi to co on moze w wiezieniu zeby wysc do domu. To co zrobil I w co sie wpakowal kapletnie do niego nie pasuje ale odsiedziec musi. Jest to szok dla nas jak I dla niego. Dzewczyna teraz chce nawiazac z nim kontakt zeby go przeprosic.... Czy byl ktos w podobnej sytuacji? Czy jest szansa ze Home Office odstapi od deporatacji?
Dziekuje z gory
Witam, czy można wiedzieć jak skonczyla się sprawa?

Syn odsiedzil 6,5 miesiaca. Dzieki adwokatowi emigracyjnemu i czestych telefonach z wiezienia do home office, home office dal odpowiedz o niedeportacji dosyc szybko i syn mogl wyjsc na tag. Doradzam wziasc adwokata emigracyjnego in adwokata od branzoletki. Wszystko razem ma znaczenie jak wiezienie podejmje decyzje. Po wiecej informacji prosze prywatnie

Witam mam pytanie moj chlopak dostal wyrok 2 miesiecy w uk lecz po polowie maja go wypuścić dzisiaj poinformowal mnie ze dostal papiery deportacyjne do wypelnienia mam pytanie czy po odbyciu polowy tego wyroku dostanie czas na opuszczenie kraju czy zostanie prosto przewieziony do Polski? Jeszcze jeden problem w Polsce ma wyrok w zawieszeniu kuratorka nie ma pojecia o tym co sie teraz dzieje i nawet nie chcemy ja o tym informowac czy ten wyrok w pl mu odwiesza???

Witam czy ktoś był deportowany z UK do Pl i może udzielić jakiś informacji proszę😕Partner dostał wyrok w Uk 46tyg po czym odsiedział łącznie teraz 11tyg i dostał early realised(wcześniejsze zwolnienie)koło 2tyg będzie deportowany do Pl moje pytanie czy w Polsce będzie musiał odbyć od nowa karę?mimo tego że nie jest tam karany itp czy będzie wolny? Dziękuję za wszelką pomoc

Margo88 napisał:
dostał early realised(wcześniejsze zwolnienie)koło 2tyg będzie deportowany do Pl moje pytanie czy w Polsce będzie musiał odbyć od nowa karę?

nie, w Polsce pozostanie na wolności

Powrót