deportacja

• Autor wątku Autor wątku myszka758
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

myszka758

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
hej mam pytanie moj partner jest wiezieniu w angli maja go deportowac do polski chciałabym sie dowiedziec cos wiecej na temat co moze w polsce tam niema nikogo czy moze dostac jakies mieszkanie wogule co ma robic czy oni go deportuja do wiezienia czy juz wychodzi na wolnosc i kiedy bedzie mogl wrocic do angli bardzo prosze o sprawdzone odpowiedzi z gory dziekuje i pozdrawiam

Za co siedzi?
Pytam bo zalegam sam z alimentami a w Polsce toczy się prawdopodobnie sprawa karna o to. Czy ktoś się orientuje czy mogą mnie za alimenty deportowac z Anglii?
Podobno prawo się coś zmienilo od czerwca. Ma ktoś jakieś świeże informacje?

za bron
prawdopodobnie zamykaja za alimenty tak slyszalam ale czy to prawda nie wiem ale przeciez co do alimentow mozna sie dogadac i splacic

Dluga bajka... Kiedys bylem 'surety' (cos jak poreczyciel) w sadzie dla dobrego znajomego... Dostal 1r. za rozboj. Po odsiedzeniu kary w bryrtyjskim wiezieniu rowniez chcieli go deporotwac (trafil do Dover Imiggration Removal Centre)... Jednak udalo mu sie pozostac...
Ogolnie rzecz biorac - ciezko, wszyscy (mam na mysli angielskie urzedy) beda chcialy zrobic wszystko, azeby nie pozostal on w UK (bylem, widzialem i wiem). Twoj partner ma prawo do adwokata - jesli trafi na dobrego - bedzie mial mozliwosc pozostania w UK.
Slyszalem, ze prawo sie zmienilo, nie wiem jak bardzo... Odpowiadajac na Twoje podstawowe pytanie - a dlaczego mialby dostac mieszkanie? Lub cokolwiek? Dostanie darmowy bilet do PL z eskorta i tyle. Po deportacji - powrot bodajze (nie jestem pewien) po 10 latach... Z tym, ze jak juz wyjda z UE to nikt naprawde nie wie jak to bedzie... Prawdopodobnie 'never'.
BTW Dlatego tez chca opuscic UE - azeby mniec calkowita kontrole nad swoimi granicami...

dziekuje bardzo za odpowiedz tak wiem ze ma prawo do prawnika ale tyle sobie zadaja ze nas nie stac a nie wiadomo czy by zrobil wszystko by zostal no a mieszkanie dostac bo przeciez bedzie bezdomny nie ma tam nikogo :)

W Polsce, po nadaniu statusu bezdomnego, można czekać nawet do 3 lat na jakiekolwiek lokum ;/

Powrót