W
wilkomen
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 257
Jak wygląda naprawienie szkody poprzez złożenie określonej kwoty w depozycie? Wyrokiem sądu mam zwrócić dwóm poszkodowanym kwotę X tytułem naprawienia wyrządzonej szkody. W depozycie znajduje się kwota zabezpieczona przez Policję, w wysokości nieznanej, około 0.3-0.5 X. Chciałem naprawić poprzez przelanie pieniędzy na konto, ale z racji że tempo pracy Sądu jest słabe, nie zdążę z naprawą szkody w wyznaczonym terminie(udostępnienie danych poszkodowanych, zwrot depozytu - to trwa miesiącami). Dzwoniłem do BOI, tam mi doradzono że mogę w czytelni akt zapoznać się z aktami, w tym z wysokością kwoty w depozycie, a następnie wpłacić brakującą kwotę, aby była kwota równa X.
Teraz pytanie - jak to należy wykonać z formalnego punktu widzenia, abym mógł przed Sądem argumentować że szkoda naprawiona? Mam zamiar wykonać zdjęcie akt, z podaną kwotą zabezpieczoną przez Policję, oraz wpłacić brakującą, aby łącznie była to kwota w wysokości X. Czy wtedy z punktu widzenia Sądu szkoda została naprawiona? Czy coś jeszcze muszę zrobić?
Teraz pytanie - jak to należy wykonać z formalnego punktu widzenia, abym mógł przed Sądem argumentować że szkoda naprawiona? Mam zamiar wykonać zdjęcie akt, z podaną kwotą zabezpieczoną przez Policję, oraz wpłacić brakującą, aby łącznie była to kwota w wysokości X. Czy wtedy z punktu widzenia Sądu szkoda została naprawiona? Czy coś jeszcze muszę zrobić?