dezercja

• Autor wątku Autor wątku Patrykfish
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Patrykfish

Użytkownik
Odpowiedzi
41
Mam takie wspomnienie z woja . wspominano mi o paru ludziach którym koledzy z tego syfu tak dopiekli że postanowli nie wrócić. lata 1988 do 1993

Jest to przestępstwo nie podlegające przedawnieniu, ściga sie do końca zycia delikwenta. ja byłem w takiej jednostce gdzie zdarzyła się taka sytuacja, chociaż nie dam głowy czy ktoś mi kitu nie wciskał.

Interesuje mnie gdzie można znaleźć dane na temat ludzi sciganych z tego paragrafu orz czy byli jacyś którzy zostali skazani z tegoż paragrafu

takie dane można zapewne znaleźć w sądzie i prokuraturze, ale są one niedostepne zwykłemu człowiekowi. po pierwsze ochrona danych osobowych a po drugie dla dobra urzędu nikt nie udzieli żadnych informacji na ten temat.

jak rozumiem nie ma ogólnodostępnych danych na temat skazanych. Natomiast chyba istnieje rejestr danych tych osób które są scigane w tej chwili

oczywiście że istnieje, ale to równiez jest tajemnica i takie dane nie będą nikomu udostępnione.

Z tą tajemnicą to nie jest aż tak drastycznie.
A co do dezercji to dodam, że przestępstwo to, wbrew temu co sugeruje autor wątku, przedawnia się.

Powrót