Dlaczego jestem w B.I.K.???

• Autor wątku Autor wątku grand44
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grand44

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam wszystkich użytkowników forum;) mam taki problem...Chciałem wziąć kredyt w banku ale miła pani powiedziała mi, że nic z tego bo jestem w bik.:o Tylko, że to byłby mój pierwszy kredyt i nic nie wiem o moich wcześniejszych zadłużeniach-nie brałem nic na raty, żadnych pożyczek-nic!!! Zamówiłem raport plus i nic nie moge się w nim doczytać. Jedyny wpis to "informacje dotyczące pierwszej rejestracji klienta w systemie bik" - data rejestracji 2008-01-21, użytkownik wprowadzajacy dane "EURO#CPUSER Z BAZY BIOZ" Co to jest wogóle bo ja nie wiem? Próbowałem się dodzwonić do tego biku ale odzywa się tylko infolinia. Na forach nic nie moge znaleźć na ten temat. Byłem u doradcy w swoim banku, ale on też mi nie umiał odpowiedzieć o co chodzi. Mam nadzieję, że Wy mi pomożecie Bardzo proszę o pomoc:help: i z góry dziękuję. Pozdrawiam

Jeśli wolno radziłbym, przypomnij sobie co wydarzyło się przed 21 stycznia 2008 roku. Może to być błahostka. W systemie uczestniczą banki (w tym banki spółdzielcze poprzez banki zrzeszające) oraz KG Policji, która zasila bazę o dane dotyczące utraconych dokumentów tożsamości i dowodów rejestracyjnych pojazdów, BIK (jako uczestnik odbiorca) oraz operatorzy telefonii komórkowej, Poczta Polska.

BIOZ zawiera informacje o tym, kiedy o danego klienta były wysyłane zapytania, z ilu banków/SKOK-ów. Tworzona jest ona w oparciu o dane, które są wpisywane we wnioskach kredytowych

Witaj, jak nie brałeś wcześniej kredytu i w raporcie który zamówiłeś nic nie ma, to może chodzić nie o BIK, a o KRD /Krajowy Rejestr Długów/ - ? BIK to dane TYLKO i wyłącznie o zobowiązaniach kredytowych /pożyczki, kredyty, limity odnawialne, karty kredytowe etc/. Usuń swoje dane osobowe i prześlij mi ten raport to Ci go odczytam jak chcesz. Pozdrawiam

dzięki za odpowiedź...hmmm a jeśli nie pamiętam:( ? powinno być napisane w tych raportach kto wprowadza...jak sie dowiedzieć kto mnie wprowadził?

Madines napisał:
To nie w BIK. W BIK tylko zobowiązania kredytowe.

A kto pisał, że w BIK ? Pisałem że w systemie. I że BIK jako użytkownik obok innych wymienionych.

Wykreśl swoje dane i wklej tu PDFa z tym raportem ktoś pomoże Ci go doczytać.

Powrót