dlaczego nie przyznają mi chb

• Autor wątku Autor wątku januszek83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

januszek83

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam.
Rok temu złożyłem wniosek o przyznanie chb na córkę która mieszka w Polsce z żoną. Ostatnie pismo jakie dostałem to że nie dostali odpowiedzi z Urzędu Marszałkowskiego w Polsce i chcą ode mnie potwierdzenia że wysyłam pieniądze na utrzymanie dziecka lub rachunków za odzież i zabawki. Moje pytanie czy mogę wysłać potwierdzenie z Polskiego banku o wpłatach na konto z uk bo rachunków za zabawki i ubrania nie posiadam. Konto jest walutowe i założone na mnie i zone.
pozdrawiam i dziękuję za odpowiedz

Skoro nie masz rachunkow to chociaz to potwierdzenie z polskiego banku im daj.

Kiedy dostał Pan ostatnie pismo z HMRC?
Teraz wszystko sprawdzają, przede wszystkim emigrantów pobierających jakiekolwiek zasiłki, w tym CHB, także w tym momencie na pewno nie szybko będzie jakakolwiek odpowiedź.
Poza tym, żeby ubiegać się w tej chwili o CHB dziecko musi być na terenie UK, właśnie w tym celu HMRC sprawdza emigrantów, a właściwie specjalna firma wynajęta do tego.

ostatnie pismo dostałem 3 lipca. na odesłanie dokumentów mam miesiąc. jak wyśle potwierdzenia z polski to czy oni to zaakceptują

Niech Pan jak na razie wyślę to potwierdzenie z polskiego banku, jeśli w jakiś sposób jest tam zaznaczone, że to wpłaty z UK to powinni zaakceptować, jeśli nie zaakceptują to w kolejnym piśmie na pewno o tym poinformują i napiszą jakich ewentualnie dokumentów potrzebują.

Powrót