Dlaczego Rzecznik nie chce pomóc

• Autor wątku Autor wątku elcia38
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

elcia38

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
CHCIAŁABYM DOWIEDZIEĆ SIĘ JAK MOGĘ POMÓC BRATU KTÓRY JEST W ZAKŁADZIE KARNYM JEST W BARDZO ZŁYM STANIE ZDROWOTNYM A TAMTEJSI LEKARZE NIE WYWIĄZUJĄ SIĘ ZE SWOICH OBOWIĄZKÓW DOSTAJE LEKI KTÓRYCH NIEZNA NAWET NAZW (KTÓRE NIEPOMAGAJĄ W ŻADEN SPOSÓB) NIEMA TEŻ WGLĄDU DO SWOJEJ KARTY ZDROWIA A CI LEKARZE NIECHCĄ POWIEDZIEĆ NA CO OGÓLNIE GO LECZĄ JEGO STAN JEST CORAZ GORSZY A TAKŻE FASZERUJĄ GO JAKIMIŚ TABLETKAMI CO MA SKUTKI UBOCZNE.BRAT MÓJ WYSTOSOWAŁ PISMO DO RZECZNIKA OKRĘGOWEJ IZBY LEKARSKIEJ I POSTANOWILI ODMÓWIĆ POSTĘPOWANIA PRZECIWKO LEKARZOM WIĘZIENNEJ SŁUŻBY ZDROWIA ZAKŁADU KARNEGO W xxx*.

BARDZO PROSZĘ O POMOC BO OBAWIAMY SIĘ O JEGO ŻYCIE
ELCIA38@O2.PL

* /Fzh

Proszę nie krzyczeć (czyli NIE pisać WIELKIMI LITERAMI)!
Usunąłem nazwę miejscowości, gdzie mieści się zakład karny...

Niemam w dalszym ciągu żadnej odpowiedzi co mam robić proszę o wsparcie.

Nic nie może Pani zrobić.
Brat może usiłować składać wniosek o przerwe w odbywaniu kary z uwagi na stan zdrowia. Marne szanse.

Z tego co wiem brat może uzyskać od lekarzy zawsze informację o swoim stanie zdrowia ma także wgląd w historię choroby musi tylko wystąpić z odpowiednim wnioskiem do dyrektora aresztu zawsze i uzyska odpowiedź.
Nie jest więc prawdą to co mówi że nie wie co mu jest, inną sprawą jest natomiast to do czego to chce wykorzystać, jeśli stan zdrowia do przerwy w karze to zgadzam się z poglądem powyższym - marne szanse

Mam uddokumentowane to że w Z-K niema lekarzy specjalistów żaden nie może wydać opini o stanie zdrowia mojego brata nie zalezy nam na przerwie w kaze poniewaz brat naprawde jest w zlym stanie obawiam sie ze moze to byc najgorsze czyli rak to ze jest w z-k nie znaczy przeciez ze nie ma zadnych praw jest tak samo czlowiekiem jak i my wszyscy

Myślę, że tu może jedynie pomóc prośba o przetransportowanie skazanego do szpitala więziennego który zapewni mu opiekę lekarską, takie szpitale są w Bydgoszczy, w Łodzi, w Warszawie itd., może pani spróbować napisać taką prośbę do dyrektora ZK lub skazany może napisać, że zależy mu na konsultacji specjalistycznej itd

1.
Złożyć pozew przeciwko ZK ze względu na brak odpowiedniego leczenia co w skutku doprowadziło do istotnego pogorszenia się stanu zdrowia+wniosek o zwolnienie z kosztów sądowych
...prosta metoda nastraszenia ZK...
2.
Zawiadomić Rzecznika Praw Obywatelskich o łamaniu podstawowych praw człowieka

Powrót