Dług allegro

• Autor wątku Autor wątku Wojtek95x
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Wojtek95x

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam
Nie wiem gdzie się powinnien znajdować ten temat wiec daje to tutaj.
Otóż mam problem z allegro, chodzi o niezapłacone prowizje gdyż o nich zapomniałem allegro podało ten dług firmie windykacyjnej instrum Justina ... Przyszło mi do zapłaty dość spora suma oczywiście jeszcze w tym samym dniu zapłaciłem i wchodzę na konto allegro a tam nadal jest niezapłacone można się dowiedzieć kiedy ta firma ureguluje to z allegro?

Najlepiej skontaktować się z Allegro, bądź też firmą windykacyjną, tylko oni mogą znać odpowiedź.

Zadzwoniłem do nich lubie ich denerwować :)
powiedzieli że wpłata nie zsotałą zaksięgowana :D

Wojtek95x napisał:
Witam
Nie wiem gdzie się powinnien znajdować ten temat wiec daje to tutaj.
Otóż mam problem z allegro, chodzi o niezapłacone prowizje gdyż o nich zapomniałem allegro podało ten dług firmie windykacyjnej instrum Justina ... Przyszło mi do zapłaty dość spora suma oczywiście jeszcze w tym samym dniu zapłaciłem i wchodzę na konto allegro a tam nadal jest niezapłacone można się dowiedzieć kiedy ta firma ureguluje to z allegro?

Nigdy jeżeli dług został sprzedany to już jest wierzytelność nowej firmy nie zaś Allegro - a ta cała kwote zabierze dla siebie.

jeśli zapłaciłeś do allegro to wpłatę zaksięgują i ci podziękują.

za jaki okres chodzi?

Ostatnia edycja:
dokładna data wymagalności wchodzi tutaj w rachubę i data wysłania pisma

jakiego pisma? To co dostałem zpłaciłem bo miałem dość setki maili telefonów i listów do domów

napisałeś 2012 rok to znaczy ze miało allegro 3 lata na to aby cie ścigać. skoro w allegro masz dług to firma dla której wpłaciłeś to jest firma kant . chyba ze wpłaciłeś bezpośrednio dla allegro to już jest inna sprawa. ale firma kant będzie cie nadal wiercić dzure w brzuchu.
np zapłatę miełes mieć w styczniu 2012 to juz w lutym 2015 nic nie musiałeś płacić.
Jeśli zapłaciłeś dla Allegro to masz problem, jeżeli dług został odsprzedany to jesteś nadal winny ale dla drugiej firmy

zakładamy iż wszystko obyło się zgodnie z prawem

Ostatnia edycja:
zapłaciłem firmie windykacyjnej zobaczymy jutro lub wtorek jak sprawa się wyjaśni

Może ktoś mi tu wytłumaczyć...
Pismo od firmy że mam na tą kwote dług z allegro
na koncie z allegro jest ta sama kwota długu
czyli jak firma która skupiła dług to nie powinien zniknąć dług z allegro bo przecież go odkupiła?

Powrót