D
demon2418
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Mieszkam w Polsce a córka z matka wyjechały do Niemiec. Przed ich wyjazdem byłem umówiony słownie na płacenie alimentów,które uiszczałam regularnie.Po ich wyjeździe dostałem pismo z niemieckiego urzędu(Jugendamt?),że jestem zobowiązany do comiesięcznego regulowania świadczeń,które są wypłacane na moje dziecko. Kilka razy wpłaciłem ale gdy przestało mnie być stać,wysłałem pismo,że nie jestem w stanie tego robić,jednak mało ich to obchodzi. Przyszło kilka ponagleń na które nie zareagowałem. Dług narósł do ok. 11tys EURO. W zeszłym roku moja była wzięła ślub i fundusz przestał jej wypłacać świadczenie ale odsetki dalej rosną. Moje pytanie brzmi czy ten dług ulegnie przedawnieniu,ewentualnie w jakim czasie?? Co mogę zrobić? Zapłacić nie mam z czego.
Druga sprawa jest taka,że jeżdżę po córkę do Niemiec,żeby zabierać ja na wakacje do siebie. Czy to prawda,że niemiecka policja może mnie zatrzymać za posiadane długi??
Druga sprawa jest taka,że jeżdżę po córkę do Niemiec,żeby zabierać ja na wakacje do siebie. Czy to prawda,że niemiecka policja może mnie zatrzymać za posiadane długi??
Ostatnia edycja: