K
karo90
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam. Widziałam podobne tematy jednak żaden z nich nie do końca pomógł mi z moją sprawą. Z 4 lata temu zapłaciłam rachunek na poczcie. Trochę się poczta spóźniła i nie dotarły pieniądze na czas. Później zaczęły przychodzić wezwania do zapłaty za ten rachunek. Stwierdziłam, że skoro trochę sie to opóźniło to jeszcze nie dostali informacji o wpłacie i dadzą spokój. No ale nie dali. Wysyłali je dalej. A później mój dług został sprzedany do INTRUM JUSTITIA. Wydzwaniali do mnie codziennie po kilka razy. Mówiłam im,że zapłaciłam i nawet wysłałam dowód wpłaty. i cały czas wysyłali mi wezwania do tego rachunku, że jest nie zapłacony i tak się z nimi dogadywałam. ja swoje i oni swoje ze nie jest zapłacona. Później jak rozmawiałam z inna babką to powiedziała, że owszem że jest zapłacona ale to są odsetki z powodu opóźnienia wpłaty. Czy to możliwe, że najpierw wysyłają mi wezwania do zapłaty za ten konkretny rachunek, a później zmieniają kierunek, że to są odsetki? Ponadto dodam, że już przychodzą pisma o wkroczenie ich pracownika na posesję.