dług INTRUM JUSTITIA

• Autor wątku Autor wątku karo90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karo90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. Widziałam podobne tematy jednak żaden z nich nie do końca pomógł mi z moją sprawą. Z 4 lata temu zapłaciłam rachunek na poczcie. Trochę się poczta spóźniła i nie dotarły pieniądze na czas. Później zaczęły przychodzić wezwania do zapłaty za ten rachunek. Stwierdziłam, że skoro trochę sie to opóźniło to jeszcze nie dostali informacji o wpłacie i dadzą spokój. No ale nie dali. Wysyłali je dalej. A później mój dług został sprzedany do INTRUM JUSTITIA. Wydzwaniali do mnie codziennie po kilka razy. Mówiłam im,że zapłaciłam i nawet wysłałam dowód wpłaty. i cały czas wysyłali mi wezwania do tego rachunku, że jest nie zapłacony i tak się z nimi dogadywałam. ja swoje i oni swoje ze nie jest zapłacona. Później jak rozmawiałam z inna babką to powiedziała, że owszem że jest zapłacona ale to są odsetki z powodu opóźnienia wpłaty. Czy to możliwe, że najpierw wysyłają mi wezwania do zapłaty za ten konkretny rachunek, a później zmieniają kierunek, że to są odsetki? Ponadto dodam, że już przychodzą pisma o wkroczenie ich pracownika na posesję.

karo90 napisał:
Czy to możliwe, że najpierw wysyłają mi wezwania do zapłaty za ten konkretny rachunek, a później zmieniają kierunek, że to są odsetki?

Skoro otrzymałaś, więc możliwe.
Za nieterminowe wpłaty należą się odsetki ustawowe.

ale najpierw mi gadalai ze mam tyle do zaplaty bo nie zaplacilam rachunku w ogole, a pozniej jak im wyslalam potwierdzenie to ze to sa odsetki tylko, ze na czas nie zaplacilam, choc wczesniej nie przysylali mi z wczesniejszej firmy pierwszej ze mam zaplacic jakies odsetki, tylko od razu zostal moj dlug sprzedany. AVON, to jest pierwszy odbiorca tego rachunku.

Powrót