Dlug Mieszkaniowy Komornik

• Autor wątku Autor wątku ogi1991
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

ogi1991

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam mam nadzieje ze pisze w dobrym miejscu jesli nie prosze o przeniesienie.

Pisze otoz mam wielki problem okazalo sie od jakiegos czasu ze moja dziewczyna ma dlug na koncie poszlismy sprawdzic kto to a tu sie okazalo ze komornik wszedl na konto i zaja kwote 100 tys zl. okazalo sie ze to za mieszkanie po rozmowie z komornikiem wyszlo ze listy byly wysylane i ktos odbieral z tym ze moja dziwczyna nie mieszkala tam od dawien dawna najpierw mieszkala w internatach itd poczym w wieku 17 lat przeprowadzila sie do mnie oczywiscie matka ani nikt z domownikow nie raczyl nawet wspomniec ze jest dlug na mieszkaniu ani ze jakiekolwiek listy otrzymywala mieszkamy obecnie za granica wlasnie moja dziewczyna wrocila do polski zaczac cos z tym robic lecz mamy problem troszke finansowy i nie mamy na prawnika a sami jestesmy zieloni w takich sprawach teraz zaluje ze jej nie wymeldowalem z tamtad moze by teraz unikla tego chaosu na dzien dzisiejszy ma ona 21 lat. i nie wiemy nawet od czego zaczac nie ukrywam mam cicha nadzieje ze moze ktos z was jest w stanie cos pomuc pokierowac itd napewno sie odwdzieczymy jakos. Pozdrawiam

Przede wszystkim postarać się o jakiekolwiek dowody zamieszkiwania dziewczyny pod innym adresem niż zameldowania. 100 tys w 3 lata? Jeśli była jakakolwiek sprawa sądowa to ona może póki co odpowiadać za zobowiązania powstałe po osiągnięciu przez nią pełnoletności. Jeżeli zamieszkiwała za granicą i możecie tego dowieść, to sprawę można wznowić...Tak że głowa do góry.

wlasnie oto chodzi ze to dlug chyba ze wszystkich lat co tam mieszkali bo troche dziwne wlasnie by naliczyl ja za 3 lata tyle kasy prawdopodobnie na 99% calkowity dlug to 400 cos tysiecy, moge miec glownie swiadkow sasiadow i rodzine chodz mysle ze i matka moze nie byla by juz az tak wredna i mogla by poswiadczyc oczywiscie postaram sie zalatwic jakies kwitki z angli ze mieszka tu z tym ze tutaj troszke inaczej wygladaja meldunki itd postaram sie znajsc jakiegos prawnika tylko mamy akurat kiepski moment i ciezko z pieniedzmi teraz ;/ komornik cos wpominal ze zeby ruszyc od nowa ze sprawa bo prawdopodobnie minelo ponad poltora roku i jakis czas mina wiec musze zlozyc jakies pismo o wznowienie jakiejs daty nie chcial w ogole nic wyjasniac tylko cos takiego powiedzial kazal radzic sobie samemu lub szukac prawnikow to nie jest takie proste,,,, ;/

Osoby do 26 roku życia mogą korzystać z bezpłatnej pomocy prawnej przy urzędach miast czy gmin. w miejscu zamieszkania

Powrót