dług na Allegro sprzedany do KRUK

• Autor wątku Autor wątku chomiczyca
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

chomiczyca

Użytkownik
Odpowiedzi
41
mam jakies grosze do zapłaty wobec Allegro. Allegro sprzedało dług. Mój ma ( miał ) Kruk a ten odsprzedał to jakiejś tam innej firmie windykacyjnej, nazwy nie pamietam.

Czy jak zapłacę na koncie na Allegro nalezność to wtedy Allegro informuje windykatorów, ze odzyskał dług? Bo jesli jest on sprzedany windykatorom to dlaczego w dalszym ciagu na koncie Allegrowym widnieje kwota długu i opcja "zapłać" ? Przecież windykator już im zaplacił!!!!!!! Wyłudzenie?

A tak propo , jesli mam zapłacic windykatorowi, to któremu? Paranoja

A Kruk (i ten kolejny) informował cię o cesji listem poleconym?

z Kruka wysyłali maile a potem dzwonili i szczegółowo poinformowali o długu, ile i komu mam zaplacić. Obiecałam telefonicznie, że wieczorem, jak będe miala dostep do internetu to zapłacę. Oczywiście zapomniałam. Kruk przestał słac maile i dzwonić. Tym bardziej zapomniałam. Po miesiącu dzwoni jakaś firma Intrium Justitia i cos bredzi, żebym podała swoje dane. Jakby dzwonili w ciemno. Pytam, co ja mam z nimi wspólnego? Odpowiedź Pana:No ma pani! Facet nic nie chcial powiedziec i wyjaśnić, tylko zebym mu dane podała swoje. Pomyslałam. że to moze wlasnie ten Kruk odsprzedal dług do nich. Z Intrum Justitia nie mialam żadnych mailów ani listów.
Boje się, że jesli to wszystko jest powiazane z Allegro to z 20 zł po jakims czasie upomną sie i wtedy będzie 200zł dlatego chce to zapłacic i miec z głowy!

chomiczyca napisał:
Boje się, że jesli to wszystko jest powiazane z Allegro to z 20 zł po jakims czasie upomną sie i wtedy będzie 200zł
Nie ma opcji by było 200 zł. Może być 20 zł plus odsetki drobne kilka zł maksymalnie plus 107 zł kosztów sądowych i zastępstwa.

A jak w razie przegrania sprawy i braku zapłaty byłby jeszcze komornik to już mamy nie 200 ale grubo ponad tę kwotę (koszty komornicze mogą wynieść 200 zł albo i 400 zł)

Powrót