Dług na podstawie sfałszowanej ugody

• Autor wątku Autor wątku michał461
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michał461

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam serdecznie
mam problem z fast finance w2012 roku moja tesciowa podpisała ugode z tą firmą zarzadali przedstawienia zyrantów tesciowa podała swoja córke (moją żone) bez jej wiedzy dostała dokumenty pocztą wypełnila i odesłała o sprawie dowiedzielismy sie w listopadzie 2015 od komornika gdyz tesciwa przestała płacic raty ustalone z fast finance a oni przekazali sprawe komornikowi
dodam że mieszkamy w jednym budynku tesciowa przejmowała cała korespondencje z fast finance do mojej zony i dopóki spłacała nikt o niczym niewiwdział
fast finance odmawia udostepnienia tej sfałszowanej ugody a nawet jej kopi
pytanie co dalej mamy zrobic prosze o rade jak to rozwiazac gdyz tesciowa całkowicie nieprzejmuje sie ta sprawa a my musimy spłasac jej dług na podstawie sfałszowanej ugody

Napisz wszystko jeszcze raz, dokładniej. Z powyższego można tylko snuć domysły. Na początek może poświęć troszkę czasu, poczytaj podobne tematy abyś załapał przynajmniej podstawy, potem będzie łatwiej zadać sensowne pytanie :)

Wszystko w rękach tylko i wyłącznie Twojej żony.

w2012 roku tesciowa podpisała ugode z fast finance zgodzili sie rozłożyc jej dług na raty pod warunkiem przedstawienia zyranta
tesciowa dostała pocztą dokumenty w których podała moją żone a swoja córke jako zyranta dodam ze bez wiedzy i zgody córki .nikt o niczym niewiedział az do listopada tego roku gdy mojej zonie przyszło pismo o zajeciu wierzytelnosci na wniosek wierzyciela tj fast finance od komornika gdyz tesciowa przestała spłacac zadłuzenie w ff a ten zazadał spłaty długu przez żyranta i skierował sprawe do komornika.
do tego momentu tesciowa cała sprawe utrzymywała w tajemnicy gdyz mieszkany w jednym budynku i mamy wspólna skrzynke pocztowa i przechwytywała cała korespondencje od fast finance do mojej zony.
czy mozemy jakos uchylic sie od spłaty zadłuzenia które powstało wskutek sfałszowania ugody przez moją tesciowa
ff odmawia udostepnienia kopi tej ugody

michał461 napisał:
czy mozemy jakos uchylic sie od spłaty zadłuzenia które powstało wskutek sfałszowania
Możecie. W pierwszej kolejności ustalcie sygnaturę sprawy. Potem w Sądzie będziecie mogli obejrzeć akta z nich dowiecie się czegoś więcej.
Jedno jest pewne, jeśli teściowa podrobiła podpis, żona będzie zmuszona zgłosić ten fakt do prokuratury/policji, co za tym idzie, teściowa poniesie odpowiedzialność karną.
Pytanie, chcecie "posadzić" teściową ?

Kanas napisał:
... jeśli teściowa podrobiła podpis, żona będzie zmuszona zgłosić ten fakt do prokuratury/policji, co za tym idzie, teściowa poniesie odpowiedzialność karną. Pytanie, chcecie "posadzić" teściową ?
I o to mi chodziło :) Teściowa powinna mieć wszak swoje i "żyranta" kopie dokumentów.

michał461 napisał:
nikt o niczym niewiedział az do listopada tego roku gdy mojej zonie przyszło pismo o zajeciu wierzytelnosci na wniosek wierzyciela tj fast finance od komornika gdyz tesciowa przestała spłacac zadłuzenie w ff a ten zazadał spłaty długu przez żyranta i skierował sprawe do komornika.
Gdzieś po drodze był sąd. Komornik nie przychodzi tak na zawołanie bo ktoś ma świstek z ugodą czy żyrantem
michał461 napisał:
i mamy wspólna skrzynke pocztowa i przechwytywała cała korespondencje od fast finance do mojej zony.
Doręczyciela z inPostu też zbajerowała. Gdzie pisma sądowe?
michał461 napisał:
czy mozemy jakos uchylic sie od spłaty zadłuzenia które powstało wskutek sfałszowania ugody przez moją tesciowa
ff odmawia udostepnienia kopi tej ugody
Oczywiście że tak. No i trzeba wam pogadać co nieco z mamuśką...

tak jak juz pisałem o sprawie dowiedzielismy sie od komornika

niszczyła cała korespondencje .a na pytanie jak mogła cos takiego zrobic odpowiada;tak jakos wyszło

a niemamy pojecia jak sie zabrac do tego od czego zaczac zeby rozwiazac ten problem

Zgłoszenie przestępstwa w związku z ugodą, wznowienie postępowania o zapłatę przeciwko żonie (gdyż nie sądzę by przeszedł argument o braku prawidłowego doręczenia)

Powrót