Dług PTK Centertel Sąd Gospodarczy

• Autor wątku Autor wątku Pytka321
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pytka321

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam na wstępie chciał bym wszystkich przywitać , zarejestrowałem się na forum gdyż szukam pomocy i uspokojenia swoich zszarganych nerwów ,
Dzis dostałem pismo z Sądu Rejonowego w Gdańsku wydział gospodarczy wezwanie do zapłaty 3300zł , chodzi o to że 2004 miałem na siebie zarejestrowaną firmę i telefon z Idea niestety wyszło jak wyszło błędy młodośći doprowadziły do zerwania umowy i teraz Kruk chyba przejął ten dług i wniósł pozew do sądu , działo się to ok 2004r czyli 10lat temu , tak bynajmiej wyczytałem w rubryce Pozwu w punkcie 9. Uzasadnienie , ostatni termin płatności to 750 zł data 2004-02-24 , powiedzcie tylko że nie muszę tego płacić bo żona spakuje mnie z torbami , nigdy nie byłem w takiej sytuacji może skorzystam z jakieś radcy prawnego ? dodam też ze przez 10 lat nie dostałem żadnego pisma do uiszczenia jakiegoś zadłużenia , może na stary adres ale wyprowadziłem się jakieś 6 lat temu hmm pozatem w liście nic nie ma żadnej kopi umowy faktur nic powiedzcie co robić ? dzwoniłem do Kruka oczywiście oni mogą rozłożyć mi na raty, ale ja wogóle nie chce płacić żeby po tylu latach sie odezwać szok pozdro :confused:

Roszczenie przedawnione, podejrzewam też że powód nie udowodnił zasadności roszczenia.

A może mógł by ktoś podpowiedzieć jak napisać do sądu gdyż mam na to 14dni żeby przedstawić iż sprawa uległa przedawnieniu może jakiś wzór bede wdzięczny :)

Wklej obrazki z pozwu, to będzie można podpowiedzieć treść sprzeciwu co do zarzutu bezzasadności roszczenia. W sumie jak napiszesz iż podnosisz zarzut przedawnienia, to wystarczy

Popełniłem chyba jeden błąd gdyż jak dostałem pozew z sądu zadzwoniłem do Kruka i rozmowa była nagrywana na nic się nie zgadzałem ale facet pytał mnie czy mogę spłacic wszystko lub proponował raty ale ja powiedziałem że muszę porozmawiać z żoną i odzwonie trochę sie boje ,czy to nie przerwie zarzutu przedawnienia? mół błąd niepotrzebnie dzwoniłem ale chciałem sie upewnić czy to nie pomyłka po tylu latach

Pytka321 napisał:
ale facet pytał mnie czy mogę spłacic wszystko lub proponował raty
Raty - dogodne do spłaty :D Zawsze tak proponują, zwłaszcza jak pacjent sam się zgłasza do sprawy sprzed 12 lat

Powrót