dług ptzedawniony

• Autor wątku Autor wątku bozencina 50
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Chyba nie o to chodzi. Każdy dług trzeba spłacić, nawet taki przedawniony bo będzie wisiał w nieskończoność w Bikach i tym podobnych. Sądzę ze niektóre firmy windykacyjne powinny nauczyć się rozmawiać z ludźmi. Bo oprócz zwykłych obiboków i kombinatorów winnymi są też ludzie, którzy jakoś radę dawali ale z różnych przyczyn losowych nie dali rady spłacać. U.... i B..... to najgorsze ze znanych mi firm. Nijak nie idzie się z nimi dogadać. Natomiast K... pełna kultura aż chce się spłacać.

Ostatnia edycja:
Absolutnie nie :) Daje tylko przykład bo moja rodzina ma z nimi do czynienia i wiem przez co przechodzili. Jeśli to przeszkadza oczywiście można wykropkować nazwy.

Może to zrobić moderator. Jak ognia unikaj nazw własnych przedsiębiorców, firma jak inne. Jedni zadowoleni, inni nie....

misiejka333 napisał:
Zadzwoniła kobieta z Ultimo i gdy usłyszała o przedawnieniu zaczęła mnie straszyć rozwiązaniem umowy,odsetkami itp.Była na maxa wredna.
rację..
a wiesz dlaczego sie zapienila? no jej target psujesz a po drugie korzystasz ze swojego prawa. poza tym nie maja prawa odstapic od pierwszej ugody (chyba ze jest taki zapis w umowie)

oliemi napisał:
Chyba nie o to chodzi. Każdy dług trzeba spłacić, nawet taki przedawniony bo będzie wisiał w nieskończoność w Bikach i tym podobnych.

Dlaczego w nieskonczonosc?

Bik 5 lat od zamkniecia/sprzedazy dlugu, bigi max 10 lat, chyba ze wczesniej abo przestanie oplacac ten co wpisal
oliemi napisał:
U.... i B..... to najgorsze ze znanych mi firm. Nijak nie idzie się z nimi dogadać. Natomiast K... pełna kultura aż chce się spłacać.
eee malo wiesz, poszukaj jakie akcje ludzie maja z fast finance a zwlasCza armada polska... w tej drugiej wiceprezes markus marcinkiewicz w felietonach blogowych nazywa siebie rycerzem jedi windykacji. chlopu sie od tych gwiezdnych wojen najwyrazniej jakies tranzystory pod czacha poprzepalaly...

Ostatnia edycja:
cantata napisał:
Dlaczego w nieskonczonosc?

Niech mnie ktoś poprawi, ale zdaje się ze taki dług nie znika tak po prostu. Jedynie drogi jego odzyskania sie zmieniają...

przedawniony dlug nie znika. drogi sie nie zmieniaja lecz mocno ograniczaja (droga sadowa odpada). co do wpisow to juz wyjasnilem

mi bardziej chodzilo o to ze w big-u ani innych rejestrach nie jest sie w niesokonczonosc

Bardzo dziękuje Wszystkim za udzieloną mi pomoc! Chapeau bas ! Robilee.Dzisiaj dowiedziałam się ,że mój sprzeciw został poprawnie wniesiony (zrobiłam dokładnie tak jak mi poradził Robilee), teraz czekam na ciąg dalszy.Jeszcze raz Wielkie Dzięki Panowie i Panie:-)

Powrót