Dług sprzedany a nowa egzekucja

• Autor wątku Autor wątku MaxB
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MaxB

Użytkownik
Odpowiedzi
231
Witam Was
Proszę poradźcie co mam zrobić. Była prowadzona wobec mnie egzekucja na podstawie BTE. Bank w zeszłym roku sprzedał dług. Nowy wierzyciel założył sprawę w Sądzie. Ja złożyłem sprzeciw. Po otrzymaniu sprzeciwu nowy wierzyciel wycofał pozew. Dzisiaj odebrałem pismo od komornika który poinformował iż prowadzi postępowanie z wniosku banku o doręczenie osobie.
Tym dokumentem który został mi doręczony to wezwanie do zapłąty sformułowany przez nowego wierzyciela.
Ponieważ jestem zaskoczony iż bank wszczął egzekucję (nie wiem na jakiej podstawie ponieważ dług sprzedał) a nowy wierzyciel wycofał pozew chcę przedzwonić do komornika by dowiedzieć się wiecej. Jednak czy możecie mi tą sytuację wyjaśnić? Co mam zrobić?

MaxB napisał:
Co mam zrobić?
Po prostu to, co zamierzasz:
MaxB napisał:
chcę przedzwonić do komornika by dowiedzieć się wiecej.
Dowiesz sie, to powiedz cóż komornik rzekł i jak to wyjaśnił. Wtedy będziemy mądrzejsi i będzie można zaaplikować leczenie :)

Podejrzewam iż po prostu bank z funduszem zrobili z komornika chłopca na posyłki, no ale to tylko przypuszczenia

Witam
Przedzwoniłem do Komornika i przemiły Pan (piszę to bez sarkazmu) udzielił informacji iż to jest pismo na które nie muszę odpowiadać. Nie toczy się żadne postępowanie. I to jest taka "zabawa" nowego wierzyciela. Przyznam się że pierwszy raz z tym się spotkałem i oby ostatni. Fakt jest taki że Pan Komornik na moje szczere informacje udzielił szczerą odpowiedź.

Powrót