Dług w Banku nie spłacony a Windykacja

• Autor wątku Autor wątku samotny schorowany
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

samotny schorowany

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
W roku 2001.08.29 wżąłem Pożyczkę którą nie spłaciłem. W umowie pożyczki pisze.Bank może wystawić tytuł egzekucyjny w terminie do 2006.08.29.A Wierzytelnosć została nabyta przez Wierzyciela czyli Prokuratura NIestandaryzowanym Sekurytyzacyjnym Funduszem Zamkniętym zwanym dalej Wierzycielem w imieniu którego działa KRUK S.A Wierzytelność została nabyta przez Wierzyciela na podstawie umowy przelewu zawartej dnia 2007-12-10z LUKAS BANK S.A.Mam pytanie ?Czy bank miał prawo po tej dacie co jest w umowie przekazać dług do Windykacji?Teraz mnie ściga komornik choć nie ma prawa mi wejść na rentę zdrowotną okresową.(całkowita nie zdolność do pracy)orzeczenie lekarza ZUS.Co dalej mam biedny schorowany robić ?

Po tej dacie bank nie mógł już wystawić BTE, ale sprzedać wierzytelność jak najbardziej.
Czy dostałeś nakaz zapłaty? Jeśli tak to kiedy?
Kiedy komornik powiadomił Cię o wszczęciu egzekucji?
Renta jest rentą i komornik ma prawo egzekwować z niej wierzytelność.

Tak dostałem nakaz zapłaty od komornika w tym roku 02-05-2012 .O wszystkim byłem powiadomiony w tej dacie .

Od komornika zapewne dostałeś pismo o wszczęciu egzekucji.
Czy dostałeś z sądu nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym?

Komornik nie może mi wejść na rentę Ustawa z dnia 27 czerwca 2003r Kwota wolna od potraceń i egzekucji art.137-144 ust z 17 grudnia 1998r określony dla renty z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych. art.141 ust 1 pt.1 litera C oraz ust.3

z Sądu nic takiego nie dostałem .Tylko od komornika wszystkie papiery ,

Jesteś pewny że od komornika ?
Prokura Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Zamknięty - nie ma nic wspólnego z komornikami.

Dostałem od komornika Na wniosek wierzyciela ;Prokura Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Zamknięty którego reprezentuje radca prawny.....i na podstawie tytułu wykonawczego;Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym Sądu Rejonowego Lublin-Zachód wzywa dłuznika ....do zapłacenia w ciągu 7 dni na konto komornika ...to wszystko dostałem od komornika.Byłem u niego bo zablokował mi konto w banku .To powiedział bym dobrowolnie wpłacał z renty 25%na jego konto to mi odblokuje moje konto.a sam z renty i ZUS mi nie maja prawa ściągnąć .

Złóż pismo by w trybie natychmiastowym odblokował konto ponieważ wpływają tam dochody nie podlegające zajęciu.
Przedstaw dokumenty poświadczające źródło tego dochodu (przyznanie renty).
Inaczej jak się "uzbiera" za dużo to ci skosi wszystko ponad 3 krotność przeciętnego wynagrodzenia i będzie głupa palił, że nie wiedział.

Byłerm u komornika by odblokował konto to mi powiedział ż eon nie moz etylko Wierzyciel !!!A potem pokserował moje decyzje z ZUSu i napisał oświadczenie majatkowe .Ale nie mógł mi wejść na rentę bo mam od kwietnia tego roku a on miał juz wszystkie papiery z ZUSu i Bnku tam gdzie mam konto.To komornik coś tu kręci mna ?

Byłem teraz nie dawno u komornika on mi przyjoł pismo o odblokowanie konta ale czeka na decyzję z ZUSu .Tłumaczy tm że nie wiedzieli że mam rente ? pismo im zostawiłem by odblokowal konto w trybie natychmiastowym bo mi na te konto wpływa tylko renta .która nie podlega zajęciu.

No to teraz musisz poczekać na odblokowanie.
Gdyby się przedłużało warto "ponękać" komornika wizytami, on potrafią do ludzi 2 razy dziennie przychodzić, trzeba im się odwdzięczyć ;)

Oki poczekam i zobaczę co bedzie dalej?A tłumaczy mi że każda renta podlega zajęciu a ja czytałem i znalazłem ustawe która mówi o kwocie wolnej od potrąceń i egzekucji.art.137-144 ust.z 17 grudnia 1998r Określona dla renty z FUNDUSZU uBEZPIECZEŃ Społecznych .art.141 ust1.pt.1 litera C oraz ust 3.I to mu powiedziałem nic nie odpowiedział mi na to tylko czeka na decyzje z ZUS.coś tu kręci komornik bo chcial bym dobrowolnie oddawał na jego konto 25%z renty ja sie nie zgodziłem gdzie mam malą rentę i jeżdzie po lekarzach szpitalach jestem po2 operacjach kręgosłupa a już mi sie szykuje następna nie mogę chodzić dużo siedzieć i już całkiem mam zdeformowany kręgosłup.Ale to ich nie obchodzi tylko kase dawaj biedaku .Dzieki za podpowiedż

Sangi napisał:
on potrafią do ludzi 2 razy dziennie przychodzić, trzeba im się odwdzięczyć ;)

Przeginasz. Chyba pomyliłeś z windykatorem? Czynność terenową przeprowadza się, gdy trzeba dokonać zajęcia ruchomości, kosztuje i jest czasochłonna.

korf napisał:
Przeginasz. Chyba pomyliłeś z windykatorem? Czynność terenową przeprowadza się, gdy trzeba dokonać zajęcia ruchomości, kosztuje i jest czasochłonna.
... a w ogóle to komornik, taki dobry wujek, który dba o sieroty i prezenty do domu dziecka zanosi na święta :-D

Powrót