N
nowicjuszek11
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam mój problem dotyczy firmy Cyfra+ a dokładnie długu który odkupiła firma Presc
tóż w 2008 roku kończyła mi się umowa z firmą Cyfra+ i zapomniałam o 3 miesięcznym okresie wypowiedzenia i nie płaciłam po zakończeniu umowy.Lecz Firma uznając że nie wypowiedziałam umowy przedłuzyła ja sama i naliczała mi abonament.Po miesiącu czy dwóch z powodu braku wpłaty za abonament wyłączyli mi sygnał.Wypowiedziałam umowe i z opóźnieniem oddałam kartę do dekodera za co również doliczono mi koszty.Po pewnym czasie dług przejęła firma Kruk i wysyłali straszące powiadomienia lecz nic nie płaciłam .Listy te nie były polecone więc nie brałam ich na poważnie.Teraz od stycznia 2015 roku dług przejeła firma Presco i najpierw telefonicznie prosili o uregulowanie dlugu który narósł do ponad 900 zł.Więc poprosiłam o list z wyszczególnieniem za co mam zapłacic .Więc wysłali tak się przedstawia:należność główna417,00zł,odsetki356,68zł,koszty procesu 90zł(o którym nic nie wiedziałam),koszty egzekucyjne 104,69zł razem 968,37gr.Pismo wysłane listem zwyklym.Poradzcie czo robić czy wpłacic tą kwote czy lepiej nie.?Co mi grozi ?