dlug w firmie windykacyjnej

• Autor wątku Autor wątku lukaszlu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukaszlu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam mam taki problem otoz:

-29.03.2013 sprzedalem samochod z oc waznym do czerwca
-10.04.2013 wyrejestrowalem auto w starostwie, dostalem pieczatke na umowie kupna-sprzedazy (ktora posiadam). Tego samego dnia wyslalem maila do firmy axa direct z zawiadomieniem sprzedazy pojazdu (maila niestety nie mam).
-w sierpniu przychodzi ponaglenie z axa o zaplaceniu oc za sprzedane auto, wiec 14.08.2013 wysylam jeszcze raz mail,ktory posiadam Imageshack - 6ind.png
-kilka dni po wyslaniu maila przychodzi pismo z axa ze umowa zostaje pomyslnie rozwiazana i dostaje jakies okolo 7zl zwrotu w sumie nie wiem dokladnie za co, odbieral na poczcie to moj dziadek. Z racji tego ze jestem jeszcze mlody i glupi nie schowalem sobie tego pisma myslac, ze jest juz po sprawie...
-pare dni temu dostaje takie pismo: ImageShack® - Online Photo and Video Hosting W dodatku niby owy termin mialem do 07.11.2013, a pismo dostalem 2 tygodnie po tym termine

Teraz pytanie brzmi czy prawo jest po mojej stronie? Co robic?

zapytaj w jakiejs firmie ubezpieczeniowej. a z windykatorem terenowym hehe to umów swojego pitbula :)

http://www.axadirect.pl/www/uploads/pdf/zawiadomienie_o_sprzedazy_pojazdu.pdf

na samym dole ujete jest, ze jednym ze sposobow przekazania informacji o zbyciu pojazdu jest wyslanie maila, przypominam ze axa to firma internetowa

bylem w jednym towarzystwie ubezpieczen, ale kobieta powiedziala ze skoro nie bylem wczesniej ich klientem to nie moze nic zrobic, ale jakbym chcial sie ubezpieczyc to serdecznie zaprasza

Z racji tego, że zmieniły się przepisy nt. OC twoja umowa wygasła w czerwcu 2013 i nie mogla być automatycznie przedłużona po sprzedaży auta, więc wezwanie do zapłaty jest bezpodstawne i delikatnie mówiąc śmierdzi wyłudzeniem. A jak się pojawi jakiś gamoń z Intrum to można mu pokazać środkowy palec i zamknąć drzwi.

Ostatnia edycja:
ale gamoń ze mnie, nie doczytałem (sorry, imprezka była akurat...) że auto sprzedaleś, a ja myślałem że kupiłeś. auto wyrejestrowane, OC już cię nie dotyczy bowiem przeszło na nowego właściciela (i żadna zmiana przepisów nie gra tu roli, bo zmiana dotyczyła uniknięcia tzw. podwójnego OC). na intrum poszczuj pitbula

Nie sądzę, by Intrum wysyłało terenowego dla tak błahej kwoty. Oni działają na zlecenie, pewnie maja od 3 tygodni do 4 m-cy - tak standardowo wyglądają zlecenia. Olej Intrum i skontaktuj się z biurem obsługi AXA, oni to powinni wyjaśnić.

Powrót