dług w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku agula018
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agula018

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
mam pewien problem ,z którym nie wiem jak sobie poradzić.Otóż przez kilka miesiecy przebywałam w Niemczech.Nie posiadałam obywatelstwa ani nic tekiego.Posiadałam konto w banku.Któregoś razu zrobiłam zakupy w sklepie K&K na kwotę ok.74 euro.Z jakis powodów bank nie mógl ściągnąć tej kwoty z mojego konta i wysłali mi list z powiadomieniem ze mam zadłuzenie w tej kwocie.Mówie sobie,że przy najbliższej wyplacie bank ściągnie to z mojego konta.Jednak odsyłali mi nowe listy z większymi odsetkami.Bylo to w grudniu 2011r.W lutym mam ostatni list na kwotę ok 140euro.Potem wrcałam do Polski ,zamknęlam konto w banku i bez problemów mi je zamknęli,nic nie wspominając o zadłuzeniu.Ostatnio wpisalam nazwe firmy z tego ostatniego rachunku ktory dostałam w zeszłym roku(firma to Sepa Collect).To jakas firma sciagajaca zadłuzenia w niemczech.Po moim wyjezdzie nie mieli mojego zmienionego adresu więc nie mają w sumie jak sie ze mną skontaktować.Zastanawia mnie jedna rzecz...jak bank mógł zamknąć mi konto jeśli teoretycznie bylo na nim zadłuzenie??? I jeśli tamta firma nie ma jak sie ze mną skontaktowac,to czy te odsetki wciąż rosną? Nie wiem czy to próba ściągniecia ze mnie pieniędzy i czy powinnam zapłacić za to .Tylko właśnie czemu bank bez problemu zamknął mi konto,nie wspominajac o zadłuzeniu? Czy grożą mi jakieś konsekwencje jeśli zostawię to tak jak jest? Bo jesli odsetki rosną,a nie jestem o tym informowana,czy przysługuje mi jakieś prawo do spłaty bez odsetek,bądź cokolwiek innego co bedzie mi na rękę? Co najlepiej mogę w tym wypadku zrobić?Z góry dziękuję za odpowiedź.

To nie w banku masz zadłużenie tylko tam gdzie robiłas zakupy,przeciez bank nie założyl za ciebie,nie było pieniędzy na koncie to też nie pokrylo rachunku oni nie będą czekać aż tobie wpłyną pieniądze na konto ,mialas sama wpłacić to później

Ostatnia edycja:
Powrót