Dług w Polsce a UK

• Autor wątku Autor wątku pedro25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pedro25

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam. Nie wiem czy wybrałem dobry temat.

Sprawa wygląda tak, że w Polsce mam zobowiązania (kredyty) i chciałem się dowiedzieć, czy jeśli nie dokonam spłaty to wracając do Polski będę miał problem z przekroczeniem granicy? Jak to wygląda w świetle prawa? Pozdrawiam

Nie będziesz miał problemu z przekroczeniem granicy.

yeziek84 napisał:
Nie będziesz miał problemu z przekroczeniem granicy.

to najwyraźniej pewna osoba wprowadziła mnie w błąd, bo mówił że policja mnie zgarnie na lotnisku :rolleyes:

Jeżeli nie popełniłeś poważnego przestępstwa to nie masz czym się przejmować.Policja nie będzie na Ciebie czekać za nie spłacony kredyt.

Wspominał coś o nakazie sądowym. Czyli mogę lecieć do Polski bez strachu? Dzięki za szybką odpowiedź

A masz nakaz sądowy o doprowadzenie?

pedro25 napisał:
Wspominał coś o nakazie sądowym.
Pewnie ktoś z windykacji? Policja nie egzekwuje nakazów zapłaty. W ogóle sprawy cywilne nie są w jej zainteresowaniu. Nawet komornik na lotnisku nie oczekuje na gości. Po prostu chodzi o to abyś się wystraszył i ładnie płacił.

Oczywiście inaczej by mogło byc, gdyby to był dług alimentacyjny.

Po co pomagacie gościowi, który ewidentnie uchyla się od spłaty? Kredycik się brało, a spłacać już się nie chce?

Zadaje nam pytania, a nie raczył nawet zapoznać się z nakazem.

Za długi wobec skarbu państwa można iść siedzieć.

Nie licz, że w UK z długiem jesteś nietykalny. Kupi ktoś dług od banku, nada klauzule w UK i z pensji/majątku będzie Ci ściągać ten kredyt z kilkuletnimi procentami.

Zadaje chłopak pytania to się odpowiada. Jak dotąd nie zapytał jak przekręcić by nie płacić więc nie rozumiem twojego tonu. Nie są to długi wobec państwa, napisał że kredyty. Nie masz może czegoś wspólnego z Armada Polska? Trochę niewyraźnie ci z oczu patrzy, a właśnie oni dzwoniąc do ludzi lubią takie głupoty gadać i krzyczeć że to dług dożywotni wobec RP...
W temacie egzekucji w UK to się musisz podszkolić. Nietykalny to może on nie jest ale takie hop łatwiutkie jak uważasz to również to nie jest.

Żeby nie było, że chce OKRAŚĆ POLSKE. Firma windykacyjna rozłożyła mi dług na raty, także ich spłacę za jakiś czas. Pytałem tylko gdybym nie zapłacił. Pozdrawiam

Nikt ci nie mówi że okradasz Polskę :) Pilnuj jednak, by firma nie okradła ciebie, bo mogą ci ponaliczać różne dziwne kwoty.

Powrót