dług w T-mobile z 2002 r i brak w archiwum sadowym akt

• Autor wątku Autor wątku awisz1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

awisz1

Użytkownik
Odpowiedzi
79
Witam
W styczniu komornik zablokował mi konto , w rozmowie z biurem komornika i przesłanymi mi póżniej dokumentami okazało się , Nakaz Zapłaty w postępowaniu Upominawczym z 2002 na rzecz Polska telefonia Cyfrowa - obecnie T-mobile .
Nie przypomina sobie takiej sytuacji tym bardziej ,że z usług tej firmy korzystałam do 2008 roku. W Sądzie powiedziano mi ,ze nie ma w archiwach akt sprawy , ponieważ zostały zniszczone , chciałam odwołać się od nakazu zapłaty . Wobec czego ,że nie ma akt wystąpiłam do Sadu o pozbawienie wykonalności tytułu wykonawczego i przegrałam ,bo okazało się ,że spółka T-mobile skutecznie wnosiła do komornika wnioski o egzekucje ,1 wniosek 5 maja umorzony 3 czerwca 2008 , następny w 2011 roku i 2014 roku. Adres , który podawał wierzyciel był nieaktualny , w 2003 r. wymeldowałam się , nie mając pojęcia ,że mam sprawę , czy komornika. Na dokumencie dowód osobisty z 2002 roku i wcześniej urzędnik wpisał mi błędny PESEL co przy wymianie dowodu w 2005 roku skorygowano , wiec pesel przy wydaniu wyroku sie nie zgadzał. Komornik mógł wcześniej zawiadomić mnie o sprawie , pracowałam , byłam legalnie zatrudniona , prowadziłam firmy , ale nie czekał aż pójdę na emeryturę i wtedy mnie znalazł. Proszę o pomoc , czy dogadać sie z wierzycielem , czy odwołać się , odsetki do 2011 roku na pewno przedawnione .

z czego wynika wierzytelność?
kiedy złożono pozew do sądu o wydanie nakazu zapłaty dla telefonii cyfrowej - podpowiadam, że data jest ujęta na nakazie w treści,

a poza tym według mnie składanie sprzeciwu z zarzutem błędnego doręczenia pisma sądowego może być za późno, gdyż jak mówisz:
awisz1 napisał:
wystąpiłam do Sadu o pozbawienie wykonalności tytułu wykonawczego i przegrałam

Pozew złożono 24 kwietnia 2002 r

wierzytelność na rzecz Polskiej Telefonii Cyfrowej , nie wiem chyba dług z kary albo nie zapłacenia abonamentu , mam tylko 1 odpis przesłany przez komornika , Nakaz Zapłaty w Postępowaniu Upominawczym , nie mam klauzuli wykonalności a w Sądzie tez nic nie maja , chciałam sie dowiedziec kto to pismo w 2002 lub 2003 roku odebrał i nic , akta sądowe zniszczone

nie nic nie mam tylko 1 kartke odpis od komornika nic wiecej , dokumentow nie ma w sądzie , chciałam miec wgląd w akta sprawy , nic nie ma , dokumenty zniszczone , upływ lat.

chodziło mi o tę przegraną sprawę,

tak , uzasadniając - poprzednik prawny pozwanej społki skutecznie doprowadził do przerwania biegu terminu przedawnienia roszczenia objetego przedmiotowym tytułem wykonawczym .Termin jak wynika z tresci art 124 k.c przedawnienia tej wierzytelności zaczął biec w dniu 3 czerwca 2008 roku , spolka znowu doprowadziła do przerwania 24 czerwca 2014 r.Roszczenie objete tyt. wykonawczym nie uległo zatem przedawnieniu , wobec czego sąd oddalił powództwo w całości .

zostają odsetki do zwalczenia,

Idę o zakład, że w sprawie występuje Jacek B z Warszawy. A dalej idę o zakład, że kupiła to zielona windykacja z Elbląga. Numer ten przerabiam co drugi dzień. Sprawdź w BEST, czy przypadkiem tego nie kupili sobie. A potem poproś ładnie o papiery. A potem zwalcz tytuł opozycyjnym.

napisałam pismo do t-mobile z propozycja ugody , wysłałam e-mail , zero odpowiedzi . Wczoraj dostałam pismo z firmy BEST , iż powinnam spłacać zadłużenie u nich ,że to wyjdzie taniej itp. Ja nie wiem właściwie komu mam spłacać , bo ubiega się o nie komornik ,T-mobile i Best . Czy T-Mobile , który występował w sądzie jako wierzyciel i na którego sad zasądził koszty zastępstwa procesowego faktycznie nim nie jest , czy wobec zbycia długu na rzecz innej firmy T-mobile nie powinien wycofać się z egzekucji komorniczej ?

Jeżeli masz pismo od BEST, to masz drogę otwartą do powództwa opozycyjnego. Bez zbędnego kombinowania.

Powrót